ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Резултат мале матуре лошији него прошле године, родитељи поднели 3.300 приговора

На завршном испиту ученици осмог разреда остварили су за нијансу лошији резултат у односу на прошлу годину.
На тесту из српског просек бодова ове године је 11,57, из математике 11,32, биологије 12,46, географије 13,98, историје 14,32, физике 16,04, хемије 16,02.

Осмаци су тест из српског језика урадили боље него прошле године, али су били лошији на тесту из математике и предмета по избору, пише Еуронеwс Србија.
У јунском испитном року завршни испит полагало је 64.437 ученика осмог разреда (99,64 одсто) и 1.070 полазника функционалног основног образовања одраслих (68,55 одсто пријављених одраслих).

У Министарству просвете кажу за Еуронеwс Србија да је било око 3.300 првостепених приговора родитеља на резултате завршног испита, што је око 1.000 мање у односу на прошлу годину.
„Првостепени приговори (родитеља) се решавају на нивоу школа и прихваћено је око 20 одсто приговора. Било је око 720 приговора другостепеној комисији“, наводе у ресорном министарству.

Од 2. јула од 8 часова на порталу Моја средња школа родитељи и ученици могу видети листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

„Завршни испит на крају основног образовања и васпитања реализован је успешно. Успешности завршног испита допринели су и добра координација и сарадња свих актера који су своје различите комплексне и одговорне улоге током овог испита спровели на највишем нивоу“, кажу у Министарству просвете.

За ученике који из неког разлога нису могли да изађу у јунском року, могу да изађу на полагање тестова у августовском року – од 14. до 16. августа.

021

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице