ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ревија ритмичке гимнастике одржана на Златибору (видео)

Традиционална ревија ритмичке гимнастике у организацији клуба „Грација“ из Ужица и „Звездице“ са Златибора, одржана је протеклог викенда у Туристичко рекреативном комплексу на Златибору. Спонзор ревије била је општина Чајетина заједно са Спортским савезом Чајетина, Туристичко рекреативним комплексом Златибор, Културним центром Чајетина, Туристичком организацијом Златибор и град Ужице.

Ове године навршило се 19 година од оснивања клуба „Грација“ који и након толико година постојања, може да се похвали великим бројем чланова које поседује и запаженим успесима својих спортисткиња. Младе гимнастичарке су публици приказале своје индивидуалне и групне вежбе, кореографије су изводиле веома коректно што је публика и наградила громогласним аплаузом.

„Данас ћемо се представити гупним вежбама А, Б и Ц програма и појединачним наступима. Следеће недеље нас очекује Aпсолутно државно првенство, затим 10. новембра идемо у Високо као и Кисељак у БиХ. За следећу годину, 9. маја на Дан победе обележићемо 20 година постојања“, каже Павле Стефановић, директор клуба „Грација“ Ужице.

„Тренирам овде већ више од 15 година а такође радим и као помоћни тренер и помажем у организацији турнира и око млађих чланова клуба. Учествовала сам на сваком издању овог турнира код нас, као и на многим Међународним турнирима и Државним првенствима,“ каже Мина Гардић, члан ГК „Грација“.

На 19. Међународној ревији наступиле су девојчице које вежбају у школама ритмичке гимнастике клубова „Грација“ из Ужица и „Звездице“ са Златибора, као и гостујућих клубова из Ниша, Тузле, Сарајева, Високог и Црне Горе. Клуб домаћин тренутно броји преко 100 чланова а тренинзи се одржавају на Златибору у Ужицу и Пожеги.

„Као што видите, сваке године смо овде и врло радо долазимо на Златибор, како због такмичарског дела тако и због туристичког. Домаћини су јако љубазни и турнир је веома добро организован“, каже Александра Стефановић, ГК „Спортикс“ Ниш.

„Ми седам година овде долазимо и на пролећне и на јесење ревије. Доводимо млађе категорије које овде стичу искуство за нека већа и даља такмичења и ово је врло добро такмичење за почетак гимнастичког живота. Ово је јако напоран и захтеван спорт који сублимира и плес и балет и акробатику“, каже Мирјана Смиљанић, ГК „Приор“ Подгорица.

„Ми смо први клуб који је дошао на овај турнир пре 20 година и увек се радо одазивамо зато што је турнир увек лепо организован, пријатељски је и увек је лепа и добра атмосфера. Пре свега, ја препоручујем свим родитељима да своје девојчице укључе у овај спорт који је заиста један од најлепших за девојчице и који, пре свега нуди здравље, грациозност, елеганцију. Ја волим да кажем да је гимнастика база свих спортова и након гимнастике, девојчица може без икаквих проблема да се укључи у било који спорт где ће сигурно бити успешна“, рекла је Хидајета Главинић, ГК „Олимпик“ Сарајево.

Све учеснице ревије добиле су медаље и захвалнице за учешће и промоцију спорта.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа