OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Republička nagrada učenici Medicinske škole i bogat program povodom Savindana

Lepe vesti povodom Savidana stižu nam iz Medicinske škole Užice, budući da je učenica ove škole, Kristina Milanović osvojila treće mesto na konkursu Društva „Sveti Sava“ iz Beograda za literarni rad na temu „Srpski manastiri- simboli svetosavlja“. Kristini će nagrada biti uručena na svečanosti u Narodnoj biblioteci Srbije u subotu, 26. januara, a uz pored nje, na ovoj proslavi uz dodelu nagrada, biće i mentor, profesor srpskog jezika i književnosti, Valentina Zlatanović Marković.

U Medicinskoj školi Užice priprema se i bogat program povodom Savindana koji će se održati u nedelju, 27. januara sa početkom od 11 časova. Nakon osvećenja slavskog kolača počinje programski deo „Samo dela ljubavi ostaju“, a nakon toga će đakon Mladen Stevanović održati Svetosavsku besedu. Pozdravnu reč direktora upotupuniće i dodela nagrada učenicima i nastavnicima. U programu obeležavanja praznika je i prigodna izložba, a ovog puta  biće izložene slike umetnice Miljane Drašković sa temom carskih dveri. Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti, viši kustos Narodnog muzeja Užice, Katarina Dogandžić Mićunović. Uz likovnu izložbu, biće otvorene i još dve: prva sa bavi životom i delom akademika Vladete Jerotića, a Klub istoričara učenika Medicinske škole priređuje postavku pod nazivom „Od Krfa ka ujedinjenju“. Ovom prilikom biće promovisan i novi broj lista „Zdravac“. Na kraju programa planiran je koktel za publiku, goste i učesnike.

Hor učenika Medicinske škole za ovu proslavu priprema Đorđe Drobnjak, a scenario i režiju programa uradila je Valentina Zlatanović Marković.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sutra isplata poslednje rate „korona minimalca“

Oglasna Tabla

Maturanti oboleli od kovida polagaće prijemni u avgustu

Oglasna Tabla

Ovo je Bojan koji se survao u Zlatarsko jezero: Užice tuguje za mladim medicinarom, ribar otkrio stravičan detalj

Oglasna Tabla

Pirotske brdarice: Starinske zaboravljene “tatlije” izvanrednog ukusa

Oglasna Tabla

Danas toplo i spravno, uveče pljuskovi sa grmljavinom

Oglasna Tabla

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla