10.3 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Republička nagrada učenici Medicinske škole i bogat program povodom Savindana

Lepe vesti povodom Savidana stižu nam iz Medicinske škole Užice, budući da je učenica ove škole, Kristina Milanović osvojila treće mesto na konkursu Društva „Sveti Sava“ iz Beograda za literarni rad na temu „Srpski manastiri- simboli svetosavlja“. Kristini će nagrada biti uručena na svečanosti u Narodnoj biblioteci Srbije u subotu, 26. januara, a uz pored nje, na ovoj proslavi uz dodelu nagrada, biće i mentor, profesor srpskog jezika i književnosti, Valentina Zlatanović Marković.

U Medicinskoj školi Užice priprema se i bogat program povodom Savindana koji će se održati u nedelju, 27. januara sa početkom od 11 časova. Nakon osvećenja slavskog kolača počinje programski deo „Samo dela ljubavi ostaju“, a nakon toga će đakon Mladen Stevanović održati Svetosavsku besedu. Pozdravnu reč direktora upotupuniće i dodela nagrada učenicima i nastavnicima. U programu obeležavanja praznika je i prigodna izložba, a ovog puta  biće izložene slike umetnice Miljane Drašković sa temom carskih dveri. Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti, viši kustos Narodnog muzeja Užice, Katarina Dogandžić Mićunović. Uz likovnu izložbu, biće otvorene i još dve: prva sa bavi životom i delom akademika Vladete Jerotića, a Klub istoričara učenika Medicinske škole priređuje postavku pod nazivom „Od Krfa ka ujedinjenju“. Ovom prilikom biće promovisan i novi broj lista „Zdravac“. Na kraju programa planiran je koktel za publiku, goste i učesnike.

Hor učenika Medicinske škole za ovu proslavu priprema Đorđe Drobnjak, a scenario i režiju programa uradila je Valentina Zlatanović Marković.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla