ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Репрезентативац Србије у планинарењу Давор Гачић успешан у Бугарској

Давор Гачић , ПССД „Севојно“, био је члан репрезентације Србије у планинарењу, која је на трци у Бугарској направила велики успех. Најекстремнија скајранинг трка светске скајранинг серије одржана је 24.09.2022. у Бугарској на Пирину. Стаза дужине 38км са кумулативним успоном од 3300м преко врхова Бански суходол , Кутело, Вихрен и Тодорка, и преко чувеног „ножа“ Кончето.
Сјајни скајранери Планинарског савеза Србије направили су феноменалан успех, остварили су пласман за учешће на Скајмастерс у Шпанији.

Велика част и задовољство је бити део овог сјајно избалансираног тима, који пре свега краси сјајна атмосфера и другарство. Иза мене је дуга сезона, интензивно и напорно се тренирало. Повреде ме нису заобишле, што ме је омело да извучем свој максимум.

Што се тиче самог наступа на Пирину, трку сам отворио обазриво, јер нисам успео да одрадим припреме по зацртаном плану, па сам био растерећен. Савладао сам најекстремније, технички најзахтевније и најтеже делове стазе по којима је ова трка препознатљива и због чега носи префикс “екстремна”. Иако је испред мене био далеко питомији део стазе до краја трке, на једном спусту сам обновио повреду, па сам имао велике потешкоће да се крећем низбрдо. Одлучио сам да не ризикујем и завршим пре времена јер ме је чекао дугачак и интезиван спуст до финиша.

Носим са собом сјајне утиске и веома сам задовољан.

Захваљујем се Планинарском савезу Србије, селектору репрезентације Владиславу Ценићу на указаном поверењу, као и невероватном тиму који је ове године подигао лествицу на виши ниво.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Шири се Иновациони бизнис центар на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Електродистрибуција: Дезинформације о паметним бројилима и увећаним рачунима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Листа пензионера са правом на одлазак у бању сутра, приговори до 8. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни мафини могу да се направе и без печења: Потребна су вам само 4 састојка

ОГЛАСНА ТАБЛА

Међународни дан ретких болести

ОГЛАСНА ТАБЛА

Запалио се паркирани аутомобил испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преступне године – шта би било да их нема

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зашто је природни порођај бољи од царског реза

ОГЛАСНА ТАБЛА

Диско журка у суботу 2. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА