ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Рекордно интересовање за добровољно служење војног рока

Министар одбране Небојша Стефановић захвалио се младим људима у Србији што су се, како је навео, у рекордном броју пријавили за добровољно служење војног рока у септембру, у највећем броју у последњих шест година.

Како је саопштило Министарство одбране, он је истакао да је изузетно поносан што су се определили да на овај начин служе својој земљи и што показују тако величанствену љубав према нашој Србији.

„Они ће имати прилику да током шест месеци, колико траје служење војног рока, добију нова знања, упознају нове људе и стекну нове вештине, да виде зашто је важно да неко служи својој земљи. Србија је значајно напредовала на респектабилним светским листама које процењују снаге војске и то показује да сви препознају наша улагања не само у опрему и технику, која су највећа у последњим деценијама, већ и у људе, оно најзначајније што чини нашу војску“, рекао је Стефановић.

Како је навео, „то јесте признање за нашу земљу, али смо посебно поносни на младе људе који долазе да служе својој земљи“.

„Готово 80 одсто младих, који дођу да добровољно служе војни рок, определи се да након тога настави да служи својој земљи као професионални војник. Многи касније постану и подофицири наше војске и чине, заиста, кичму нашег система одбране. Ми смо се потрудили да им током служења војног рока ништа не недостаје, уз смештај, храну, путне трошкове, здравствено осигурање, имају и месечну накнаду од 38.000 динара, јер желимо да виде да њихова држава брине о њима. Наравно, прве војничке плате, као професионалци, примаће и значајно више, а захваљујући председнику Вучићу и његовом залагању од наредне године имаћемо и за 25 одсто веће плате у читавом систему одбране“, нагласио је.

Он је истакао да ће служење војног рока бити одлична прилика за младе људе да виде да ли су спремни да достигну изазове које су савладале многе генерације пре њих, али и да „помогну да наша земља остане чврста, снажна и независна и да може да настави да своје одлуке доноси искључиво у интересу сопственог народа“.

Н1 Инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА