17.1 C
Uzice
јун 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

REKORDNA SEZONA ZA „ČIGOTU“

SB „Čigota“ je u ovoj godini, sumirajući rezultate na kraju letnje sezone, oborila rekord po broju noćenja. Za to su zaslužni kako stari, tako i novi sadržaji u kombinaciji sa već poslovičnom stručnošću, uslugom i pažnjom zaposlenih i mnoštvo kulturnih sadržaja koji su namenjeni kako gostima, tako i široj zlatiborskoj publici.

U julu je u „Čigoti“ broj noćenja iznosio 8 327, a u istom mesecu prošle godine ta brojka je bila za 300 noćenja manja. U avgustu se beleži čak 1 000 noćenja više nego u istom periodu 2016. :9 453 noćenja. Stranci su u julu ostvarili 2939 , a u avgustu 2 556 noćenja , a pored susednih zemalja ove godine je bilo i gostiju iz Republike Kine, iz Konga, Ruske Federacije itd.

Na „Čigotica programu“ je u julu bilo 150-toro dece, a u avgustu ih je bilo 84-tvoro. Već danas stiže nova grupa od 60-toro dece. Oni uglavnom dolaze iz svih krajeva zemlje,a nešto više ih je iz Vojvodine. Za sve koji su bili na ma kakvom tretmanu u „Čigoti“, osmišljeni su razni kulturni i zabavni programi i sadržaji, od likovnih izložbi, književnih večeri, predstava, koncerata, kao i psiholoških predavanja i slično.

Prema rečima PR menadžera Đorđa Đorđevića, SB „Čigota“ ovih dana očekuje da dobije status ovlašćenog korisnika geografske oznake „Čigota“. Ovo bi bio prvi ovakav status u Srbiji, ali i u Evropi, da se jedna ustanova ili firma poistoveti sa geografskim toponimom, o čemu će biti više reči kada rešenje bude zvanično uručeno.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Promenljivo i sparno vreme

Oglasna Tabla

Mnogi bi da zarade na malinama, a Milomir je i zvanično svetski rekorder u tome: Otkriva koja je sorta crvenog zlata najisplativija

Oglasna Tabla

Nastavljena rekonstrukcija glavnih seoskih saobraćajnica

Oglasna Tabla