14.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

REKORDNA SEZONA ZA „ČIGOTU“

SB „Čigota“ je u ovoj godini, sumirajući rezultate na kraju letnje sezone, oborila rekord po broju noćenja. Za to su zaslužni kako stari, tako i novi sadržaji u kombinaciji sa već poslovičnom stručnošću, uslugom i pažnjom zaposlenih i mnoštvo kulturnih sadržaja koji su namenjeni kako gostima, tako i široj zlatiborskoj publici.

U julu je u „Čigoti“ broj noćenja iznosio 8 327, a u istom mesecu prošle godine ta brojka je bila za 300 noćenja manja. U avgustu se beleži čak 1 000 noćenja više nego u istom periodu 2016. :9 453 noćenja. Stranci su u julu ostvarili 2939 , a u avgustu 2 556 noćenja , a pored susednih zemalja ove godine je bilo i gostiju iz Republike Kine, iz Konga, Ruske Federacije itd.

Na „Čigotica programu“ je u julu bilo 150-toro dece, a u avgustu ih je bilo 84-tvoro. Već danas stiže nova grupa od 60-toro dece. Oni uglavnom dolaze iz svih krajeva zemlje,a nešto više ih je iz Vojvodine. Za sve koji su bili na ma kakvom tretmanu u „Čigoti“, osmišljeni su razni kulturni i zabavni programi i sadržaji, od likovnih izložbi, književnih večeri, predstava, koncerata, kao i psiholoških predavanja i slično.

Prema rečima PR menadžera Đorđa Đorđevića, SB „Čigota“ ovih dana očekuje da dobije status ovlašćenog korisnika geografske oznake „Čigota“. Ovo bi bio prvi ovakav status u Srbiji, ali i u Evropi, da se jedna ustanova ili firma poistoveti sa geografskim toponimom, o čemu će biti više reči kada rešenje bude zvanično uručeno.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla