Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Рекордан буџет за пољопривреду у 2023- средства за унапређење производње

Буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2023. годину је рекордан и износи 79,7 милијарди динара,

саопштили су из министарства и истакли да је највећи део тих средстава намењен унапређењу производње и стабилности дохотка произвођача.

Износ укупних субвенција у пољопривреди са свим изворима финансирања је 68,7 милијарди динара, што износи 87 одсто буџета МПШВ за 2023. годину и 35 одсто укупних субвенција Републике Србије, наведено је у саопштењу.

Поред директних плаћања за које је намењено 46,9 милијарди динара, за мере руралног развоја издвојено је осам милијарди динара, за ИПАРД – 6,3 милијарде динара, а за Пројекат тржишно оријентисане пољопривреде који Министарство пољопривреде спроводи са Светском банком – 2,2 милијарде динара.

Из Министарства подсећају да мере директних плаћања које се додељују произвођачима, укључују мере подршке за премију за млеко, подстицаје за биљну и сточарску производњу и реализацију регреса.

Најавили су да ће се, поред исплате субвенција, наставити и са улагањима у уређење водотокова и заштиту од штетног дејства вода (део управљања водама који се финансира преко ЈВП Србијаводе) у износу од 1,93 милијарди динара.

„У 2023. години биће настављена и реализација пројеката за електрификацију поља, изградњу и реконструкцију система за наводњавање, постројења за пречишћавање отпадних вода“, наведено је у саопштењу.

Радиће се, кажу из министарства, и на дигитализацији и увођењу система е Аграр, који ће у себи интегрисати функције Централног информационог система и Писарнице и додатно ће убрзати обраду захтева стварајући услове да се сви предмети који се приме у току године у истој години и исплате.

Извор: Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА