-2.2 C
Uzice
19 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

REKORD! Ivana Đoković u malinjaku ubrala 122 kilograma za jedan dan

 

Takmičarski narod u svemu bira najbolje, pa se tako – sa gajbice na gajbicu – prenose i priče o takmičarskim podvizima u malinjaku.

 Za jedan radni dan Ivana Djoković ubrala je 61 gajbicu malina ili, u prevodu, 122 kilograma „crvenog zlata“!

-Ma nema to veze sa prezimenom, osim da mi prija kad osim Novaka u belom sportu, još jedno prezime Djoković prednjači…pa makar i u branju malina. Jeste to moj „lični rekord“ što bi se sportskim rečnikom moglo nazvati. Krenulo me, malina je bila dobro rodila, a moje ruke su poznate po vrednoći. I, tako…gajbica po gajbica, „kula“ je narasla do broja 61, priča ova vredna žena ne skidajući pogled sa crvenih plodova koje nemilosrdno, sa obe ruke, preseljava sa lastara u kanticu opasanu oko struka.

                                        I rekorderka zna za pauzu: Ivana Djoković

Ivana je već četiri godine u malinjaku Muhameda Jonović. Osim berbe obavlja sve druge poslove, od vezivanja, okopavanja, plevljenja pa do finalnog čišćenja negde tamo početkom jeseni. A onda dolaze i drugi poslovi tako da je na parcelama porodice Jonović pola godine, od prvih prolećnih pa do kasnih jesenjih dana.

-U sezoni branja koja se poklapa sa školskim raspustom ovde su i moja dva sina a često i suprug. Znamo da smo u malinjaku poštenih poslodavaca koji nisu nikome od radnika nikad ostali dužni ni jedan jedini dinar. Isplaćuju nas onako kako mi želimo: na kraju meseca ili, pak, ako zatreba, na nekoliko dana.

Ima li tajni, ili je jednostavno potrebno biti rodjen da bi neko bio uspešan berač malina kao Ivana?

-Ja ne znam nikakakav „recept“, potrebno je jednostavno da si vešt i maksimalno posvećen poslu koji radiš. Možda da imaš dobru visinu kako bi svaka malina bila na dohvat ruke. I da imaš motiv, a motiv svakog berača je da ubere gajbu više i zaradi više novca. Po ovogodišnjim cenama moja dnevnica tog rekordnog dana bila bi oko šest hiljada dinara. Malo li je?

Njen poslodavac, naravno, ima samo reči hvale za Ivanu.

-Ona je izuzetan berač, izuzetan čovek i pravi motor u malinjaku. „Jure“ je svi ostali berači, takmiče se a od nje imaju samo korist jer uberu koju gajbicu više u želji da se približe njenom učinku, kaže Hamdo Jonović. Ona a i cela njena porodica su prvi na listi kad pravimo tim za svaki posao u malinjaku.

Izvor: hwww.listpolimlje.info/M.M.M.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održana Izborna skupština Zdrave Srbije – Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

Oglasna Tabla

Humani Petar i Nemanja sakupili 83.490 dinara za porodicu Milićević

Oglasna Tabla

Bake savetuju: ČETIRI namirnice koje nam jačaju imunitet!

Oglasna Tabla

Nekada TU-ČA, danas borba za prvaka Srbije!

Oglasna Tabla

Brže i jeftinije do novog pasoša u slučaju krađe ili gubitka

Oglasna Tabla

Marina Lazić na svoj rođendan prva doplivala do časnog krsta (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 19. januar

Oglasna Tabla

Данас је Богојављење

Oglasna Tabla

Preko 90 prijavljenih za plivanje za Časni krst u Užicu!

Oglasna Tabla