11.1 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

REKORD! Ivana Đoković u malinjaku ubrala 122 kilograma za jedan dan

 

Takmičarski narod u svemu bira najbolje, pa se tako – sa gajbice na gajbicu – prenose i priče o takmičarskim podvizima u malinjaku.

 Za jedan radni dan Ivana Djoković ubrala je 61 gajbicu malina ili, u prevodu, 122 kilograma „crvenog zlata“!

-Ma nema to veze sa prezimenom, osim da mi prija kad osim Novaka u belom sportu, još jedno prezime Djoković prednjači…pa makar i u branju malina. Jeste to moj „lični rekord“ što bi se sportskim rečnikom moglo nazvati. Krenulo me, malina je bila dobro rodila, a moje ruke su poznate po vrednoći. I, tako…gajbica po gajbica, „kula“ je narasla do broja 61, priča ova vredna žena ne skidajući pogled sa crvenih plodova koje nemilosrdno, sa obe ruke, preseljava sa lastara u kanticu opasanu oko struka.

                                        I rekorderka zna za pauzu: Ivana Djoković

Ivana je već četiri godine u malinjaku Muhameda Jonović. Osim berbe obavlja sve druge poslove, od vezivanja, okopavanja, plevljenja pa do finalnog čišćenja negde tamo početkom jeseni. A onda dolaze i drugi poslovi tako da je na parcelama porodice Jonović pola godine, od prvih prolećnih pa do kasnih jesenjih dana.

-U sezoni branja koja se poklapa sa školskim raspustom ovde su i moja dva sina a često i suprug. Znamo da smo u malinjaku poštenih poslodavaca koji nisu nikome od radnika nikad ostali dužni ni jedan jedini dinar. Isplaćuju nas onako kako mi želimo: na kraju meseca ili, pak, ako zatreba, na nekoliko dana.

Ima li tajni, ili je jednostavno potrebno biti rodjen da bi neko bio uspešan berač malina kao Ivana?

-Ja ne znam nikakakav „recept“, potrebno je jednostavno da si vešt i maksimalno posvećen poslu koji radiš. Možda da imaš dobru visinu kako bi svaka malina bila na dohvat ruke. I da imaš motiv, a motiv svakog berača je da ubere gajbu više i zaradi više novca. Po ovogodišnjim cenama moja dnevnica tog rekordnog dana bila bi oko šest hiljada dinara. Malo li je?

Njen poslodavac, naravno, ima samo reči hvale za Ivanu.

-Ona je izuzetan berač, izuzetan čovek i pravi motor u malinjaku. „Jure“ je svi ostali berači, takmiče se a od nje imaju samo korist jer uberu koju gajbicu više u želji da se približe njenom učinku, kaže Hamdo Jonović. Ona a i cela njena porodica su prvi na listi kad pravimo tim za svaki posao u malinjaku.

Izvor: hwww.listpolimlje.info/M.M.M.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla

Naša sugrađanka Lidija Trmčić brani boje Srbije i našeg grada na Svetskom prvenstvu u karateu

Oglasna Tabla