1.6 C
Uzice
28 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Rekonstrukcija sportske hale u Čajetini

Prva od ukupno tri faze rekonstrukcije sportske hale u Čajetini privodi se kraju. Takođe je u toku tender za drugu fazu koja će, prema očekivanjima početi krajem narednog meseca, a ukoliko se sve bude odvijalo po planu, kompletna rekonstrukcija bi trebalo da bude završena početkom oktobra.

Za prvu fazu rekonstrukcije sportske hale u Čajetini koja se privodi kraju, izdvojeno je 29 miliona dinara. Ova faza podrazumevala je radove na proširenju hale za 13 metara, kao i izgradnju 2 male i 2 velike svlačionice i jedne velike spravarnice. U toku je tender za drugu fazu, a ukoliko on bude završen povoljno, radovi u toj fazi trebalo bi da krenu početkom februara.

„Pored te druge faze, kmpletna rekonstrukcija hale bi se završila sa trećom fazom. Mi se nadamo da će do kraja septembra i početka nove košarkaške sezone, gde bi KK „Zlatibor“ mogao da nastavi da igra sezonu, sve biti završeno. Druga faza bi obuhvatila rušenje postojećeg zida, spajanje starog sa novim delom i potpuna rekonstrukcija unutrašnjosti. To znači da bi se postojeće tribine spojile, gde bi imali sa jedne strane klupe, sa druge stolice“, objašnjava Strajin Nedović, upravnik sportske hale SC Čajetina.

Završena hala imala bi oko 1000 mesta zajedno sa VIP ložom. Tako rekonstruisana biće od posebnog značaja u radu KK „Zlatibor“ koji se trenutno nalazi u Košarkaškoj ligi Srbije, stvarajući odlične uslove za trening i mogućnost ulaska u Međunarodnu ABA 2 ligu. Takođe, zajedno sa sportskom dvoranom na Zlatiboru daće kompletnu sportsko-turističku ponudu za sve klubove koji već dolaze i koriste obe ove hale za pripreme, a imaće i mogućnost da se u njima organizuju neka međunarodna takmičenja kao što je, na primer, Evropsko prvenstvo juniora u košarci, ističe Nedović.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zabranjene posete u užičkoj bolnici

Oglasna Tabla

Ariljske zimske radosti

Oglasna Tabla

Mladomir iz Požege ušao u Ginisovu knjigu rekorda: Besedio više od 6 sati, talenat za držanje zdravica otkrio slučajno

Oglasna Tabla

Drvo palo na vozilo u pokretu i usmrtilo muškarca

Oglasna Tabla

Slana pita od jogurta sa šunkom i krastavčićima

Oglasna Tabla

Pretežno oblačno, mestimično s kišom

Oglasna Tabla

Данас је Савиндан

Oglasna Tabla

Užičani se rastali sa jednim od svojih najboljih košarkaša-Dušanom Kutlešićem

Oglasna Tabla

Jačanje imuniteta kod odraslih: učinite organizam otpornim u samo 8 koraka

Oglasna Tabla