15.2 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Rekonstrukcija sportske hale u Čajetini

Prva od ukupno tri faze rekonstrukcije sportske hale u Čajetini privodi se kraju. Takođe je u toku tender za drugu fazu koja će, prema očekivanjima početi krajem narednog meseca, a ukoliko se sve bude odvijalo po planu, kompletna rekonstrukcija bi trebalo da bude završena početkom oktobra.

Za prvu fazu rekonstrukcije sportske hale u Čajetini koja se privodi kraju, izdvojeno je 29 miliona dinara. Ova faza podrazumevala je radove na proširenju hale za 13 metara, kao i izgradnju 2 male i 2 velike svlačionice i jedne velike spravarnice. U toku je tender za drugu fazu, a ukoliko on bude završen povoljno, radovi u toj fazi trebalo bi da krenu početkom februara.

„Pored te druge faze, kmpletna rekonstrukcija hale bi se završila sa trećom fazom. Mi se nadamo da će do kraja septembra i početka nove košarkaške sezone, gde bi KK „Zlatibor“ mogao da nastavi da igra sezonu, sve biti završeno. Druga faza bi obuhvatila rušenje postojećeg zida, spajanje starog sa novim delom i potpuna rekonstrukcija unutrašnjosti. To znači da bi se postojeće tribine spojile, gde bi imali sa jedne strane klupe, sa druge stolice“, objašnjava Strajin Nedović, upravnik sportske hale SC Čajetina.

Završena hala imala bi oko 1000 mesta zajedno sa VIP ložom. Tako rekonstruisana biće od posebnog značaja u radu KK „Zlatibor“ koji se trenutno nalazi u Košarkaškoj ligi Srbije, stvarajući odlične uslove za trening i mogućnost ulaska u Međunarodnu ABA 2 ligu. Takođe, zajedno sa sportskom dvoranom na Zlatiboru daće kompletnu sportsko-turističku ponudu za sve klubove koji već dolaze i koriste obe ove hale za pripreme, a imaće i mogućnost da se u njima organizuju neka međunarodna takmičenja kao što je, na primer, Evropsko prvenstvo juniora u košarci, ističe Nedović.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Savršen i zdrav ručak za samo 300 dinara: Punjeni uštipci koji ne goje, a stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim

Oglasna Tabla

Treba praviti razliku između sukoba među vršnjacima i vršnjačkog nasilja

Oglasna Tabla

Film „Nebeska tema“ premijerno u Užicu: 26. maj

Oglasna Tabla