ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Реконструкција пута од Кокиног брода до Прибојске бање у пуном јеку

https://www.aikbanka.rs/?fbclid=IwAR1s4tGDNhErGUTaD77DkQqKoEU6Hs1tdwStqjc3GOh-9CU4JFcctJZ5sdM

Нова Варош/Прибој – Реконструкција пута од Кокиног Брода до Прибојске бање од виталној је значаја, јер ће се на тај начин модерном саобраћајницом спојити водеће туристичке атракције Златар, Златибор и Прибојска бања.

Тренутно су завршени радови на изради завршног слоја асфалта због којих је на снази била обустава саобраћаја, али се продужавају радови на рехабилитацији коловоза до 30. јуна 2022. године, у периоду од 7 до 16 часова. Током извођења радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, уз семафорску сигнализацију.

Овај путни правац дугачак је 27 километара, од чега је 13 на територији општине Нова Варош, а друга половина припада Прибоју. На реализацију овог пројекта се чекало годинама, јер је општина на Лиму дуго била као „слепо црево“ без добре саобраћајне везе.

„Прибој је предуго био изолован, путна инфраструктура је у очајном стању а да би развијали привреду, економију и туризам неопходно је да се улаже у реконструкцију постојећих и изградњу нових саобрћајница. Изградњом ове деонице није крај инвестицијама јер ће наредне године бити издвојена додатна средства за санацију локалних путева који су нам једнако важни као и националне саобраћајнице. Циљ нам је да свака кућа има нормалне прилазе својим кућама”, изјавио је министар саобраћаја Томислав Момировић.

Он додаје да када се све узме у обзир Србија је држава у којој се гради више брзих саобраћајница и аутопутева него у свим земљама региона заједно.

Фото: РИНА

Извор:РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА