Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Реконструкција пута од Кокиног брода до Прибојске бање у пуном јеку

https://www.aikbanka.rs/?fbclid=IwAR1s4tGDNhErGUTaD77DkQqKoEU6Hs1tdwStqjc3GOh-9CU4JFcctJZ5sdM

Нова Варош/Прибој – Реконструкција пута од Кокиног Брода до Прибојске бање од виталној је значаја, јер ће се на тај начин модерном саобраћајницом спојити водеће туристичке атракције Златар, Златибор и Прибојска бања.

Тренутно су завршени радови на изради завршног слоја асфалта због којих је на снази била обустава саобраћаја, али се продужавају радови на рехабилитацији коловоза до 30. јуна 2022. године, у периоду од 7 до 16 часова. Током извођења радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, уз семафорску сигнализацију.

Овај путни правац дугачак је 27 километара, од чега је 13 на територији општине Нова Варош, а друга половина припада Прибоју. На реализацију овог пројекта се чекало годинама, јер је општина на Лиму дуго била као „слепо црево“ без добре саобраћајне везе.

„Прибој је предуго био изолован, путна инфраструктура је у очајном стању а да би развијали привреду, економију и туризам неопходно је да се улаже у реконструкцију постојећих и изградњу нових саобрћајница. Изградњом ове деонице није крај инвестицијама јер ће наредне године бити издвојена додатна средства за санацију локалних путева који су нам једнако важни као и националне саобраћајнице. Циљ нам је да свака кућа има нормалне прилазе својим кућама”, изјавио је министар саобраћаја Томислав Момировић.

Он додаје да када се све узме у обзир Србија је држава у којој се гради више брзих саобраћајница и аутопутева него у свим земљама региона заједно.

Фото: РИНА

Извор:РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

44. књижевнa манифестацијa „Одзиви Пауну“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Добре вести за оболеле од канцера: Откривен вирус за инфицирање и уништавање штетних ћелија рака

ОГЛАСНА ТАБЛА

За програм Моја прва плата пријавило се преко десет хиљада фирми

ОГЛАСНА ТАБЛА

81 година од Ужичке републике – мање познати детаљи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 24. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Турнир шампиона по други пут у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проф. др Бојанин о размаженој деци: Не васпитава се речима. Нико није постао добар зато што су му придиковали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мере за уштеду струје нису обавеза, него предлог и молба

ОГЛАСНА ТАБЛА