ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Реконструкција и асфалтирање улица у МЗ Турица

https://www.aikbanka.rs/?fbclid=IwAR1s4tGDNhErGUTaD77DkQqKoEU6Hs1tdwStqjc3GOh-9CU4JFcctJZ5sdM

Завршена је реконструкција Милешевске улице, а у наредних неколико дана биће завршена и Пожешка улица, обе у МЗ Турица, где су у овој години планирана значајна улагања.

“Око три милиона динара издвојено је из буџета града за реконструкцију Милешевске и Пожешке улице у Турици, истакла је директорка ЈКП “Нискоградња” Снежана Милутиновић.

По њеним речима урађена је комплетна реконстукција око 800 м2 у Милешевској улици, а исто толико квадрата ради се и у Пожешкој.

Комплетна реконструкција планирана је и у Улици Иве Андрића, а око 12 милиона динара издвојено је за изградњу савременог спортског и дечијег игралишта. То је по речима Радмиле Баћковић Шојић, тек део улагања, јер су значајна средства опредељена и за наставак радова на успостављању секундарне канализационе мреже.

“После изградње фекалног колектора и препумпне станице крећу радови на изградњи секундарне мреже и прикључењу око 110 домаћинстава, за шта је опредељено више од 30 милиона динара. Са разлогом улажемо у МЗ Турица, јер желимо да развијемо све њене потенцијале и грађанима уз добру инфраструктуру и нове садржаје обезбедимо и боље услове за живот и рад”.

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице истиче да је практично грађевинска сезона тек почела и да се у наредном периоду очекују обимни радови у свим месним заједницама.

“Поред МЗ Турица, ради се у још пет месних заједница. Тренутно се изводе радови у Стапарима, где се ради преостали путни правац из прошле године. У МЗ Каран се такође ради путни правац по уговору од прошле године, а у МЗ Крвавци ради се реконструкција и пресвлачење централног пута. Урађена су два путна правца  у МЗ Буар, а у плану су још три у дужини од по 150м”.

По завршетку свих уговорених путних праваца преосталих од прошле године, креће се у реализацију овогодишњих уговора. У току су процедуре расписивања тендера где су буџетом града опредељена средства у износу од 62,8 милиона динара за удруживање са грађанима.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА