OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Реконструкција и асфалтирање улица у МЗ Турица

https://www.aikbanka.rs/?fbclid=IwAR1s4tGDNhErGUTaD77DkQqKoEU6Hs1tdwStqjc3GOh-9CU4JFcctJZ5sdM

Завршена је реконструкција Милешевске улице, а у наредних неколико дана биће завршена и Пожешка улица, обе у МЗ Турица, где су у овој години планирана значајна улагања.

“Око три милиона динара издвојено је из буџета града за реконструкцију Милешевске и Пожешке улице у Турици, истакла је директорка ЈКП “Нискоградња” Снежана Милутиновић.

По њеним речима урађена је комплетна реконстукција око 800 м2 у Милешевској улици, а исто толико квадрата ради се и у Пожешкој.

Комплетна реконструкција планирана је и у Улици Иве Андрића, а око 12 милиона динара издвојено је за изградњу савременог спортског и дечијег игралишта. То је по речима Радмиле Баћковић Шојић, тек део улагања, јер су значајна средства опредељена и за наставак радова на успостављању секундарне канализационе мреже.

“После изградње фекалног колектора и препумпне станице крећу радови на изградњи секундарне мреже и прикључењу око 110 домаћинстава, за шта је опредељено више од 30 милиона динара. Са разлогом улажемо у МЗ Турица, јер желимо да развијемо све њене потенцијале и грађанима уз добру инфраструктуру и нове садржаје обезбедимо и боље услове за живот и рад”.

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице истиче да је практично грађевинска сезона тек почела и да се у наредном периоду очекују обимни радови у свим месним заједницама.

“Поред МЗ Турица, ради се у још пет месних заједница. Тренутно се изводе радови у Стапарима, где се ради преостали путни правац из прошле године. У МЗ Каран се такође ради путни правац по уговору од прошле године, а у МЗ Крвавци ради се реконструкција и пресвлачење централног пута. Урађена су два путна правца  у МЗ Буар, а у плану су још три у дужини од по 150м”.

По завршетку свих уговорених путних праваца преосталих од прошле године, креће се у реализацију овогодишњих уговора. У току су процедуре расписивања тендера где су буџетом града опредељена средства у износу од 62,8 милиона динара за удруживање са грађанима.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla