9.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Rekonstruiše se objekat za vrtić na Beloj Zemlji (VIDEO)

UŽICE – Mesec dana traju radovi na rekonstrukciji objekta na Beloj Zemlji koji je pre šest godina kupljen kako bi bio adaptiran u vrtić. Reč je o kompletnim unutrašnjim radovima i parternom uređenju koje izvodi Zanatska zadruga CMP Užice. Radovi koštaju 18,3 miliona dinara, a finasirani su sa 11,5 miliona dinara preostale donacije JIHAO grupe za vrtić na Pori, pet miliona dinara je izdvojila mesna zajednica Bela Zemlja, dok će ostatak finansirati grad Užice.

„Potrebno je uraditi kompletne građevinske, mašinske i elektro radove, vodovod i kanalizaciju, grejanje i mini postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Imamo obećanje da će CMP radove izvesti u roku od tri meseca“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

On je naveo da će nakon građevinskih radova biti nabavljena oprema, kao i da je deo igračaka već planiran kada je kompletiran vrtić na Pori.

Prema proceni iz gradske uprave vrtić će, sa kupovinom objekta pre šest godina koja je iznosila oko 84 miliona evra, rekonstrukcijom i nabavkom opreme ukupno koštati oko 280 hiljada evra. Na proleće, kada se očekuje da počne da radi, moći će da primi 100 dece.

„U našim objektima sada je smešteno oko četrdesetoro dece sa Bele Zemlje. Ranije procene su bile da bi i više od 100 dece koristilo ovaj vrtić. Ja se nadam da ćemo, ako ne prve godine, ali druge sigurno popuniti kapacitete“, kazala je direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović navodeći da će ukoliko budu popunjene sve četiri grupe biti zaposleno 11 osoba.

Ona je navela da je oko 200 molbi za smeštaj dece u užičke vrtiće nerešeno. Kao mogućnost rešenja ovog problema, gradonačelnik je naveo da se razmišlja da se od iduće godine kroz budžet sufinansira otvaranje privatnih vrtića.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla