Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Registar ulica i kućnih brojeva dostupan građanima i privredi

Registar s podacima o ulicama kućnim brojevima za teritoriju Srbije dostupan je sada najširem krugu korisnika, saopštila je Vlada Srbije.

Reč je o Adresnom registru, koji je inicirala premijerka Ana Brnabić dok je bila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a koja kaže da je važno da svaki građanin Srbije ima svoju adresu sa ulicom i brojem.

„Za te potrebe vlada je samo za 2021. godinu izdvojila 240 miliona dinara a obeležavanje kućnih brojeva je visoko na listi prioriteta u radu vlade“, rekla je ranije premijerka.

U saopštenju iz Vlade navodi se da je otvaranje podataka adresnog registra za korišćenje privredi i građanima izuzetno važno jer se time omogućava povezivanja svih podataka javnog sektora, pospešuje privreda i što je sada zbog pandemije možda i najvažnije, omogućava razvoj e-trgovine.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković kaže da je otvaranje ovog registra rezultat aktivnosti vlade i RGZ i da je Zavod evidentirao i jedinicama lokalne samouprave predložio imenovanje 63.307 naziva ulica i utvrdio kućne brojeve.

Značaj adresnog registra je iz javnog sektora prva prepoznala Agencija za privredne registre koja je započela integraciju Registra privrednih subjekata sa adresnim registrom koji vodi RGZ.

Tanjug/Foto: Ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА