OGLASNA TABLA – INFO
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Regata pod znakom pitanja

Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području naše opštine kao i trenutna situacija u selima bajinobaštanskog kraja kojima je pričinjena velika šteta usled obilnih padavina.

Od početka epidemije sa područja opštine testirano je ukupno 472 osobe dok je kod 36 potvrdjeno prisustvo infekcije COVID, dok se za pet pacijenata čekaju rezulati testova. U Kovid ambulanti dnevno se pregleda oko 20 pacijenata sa simptomima sličnim virusu korona. Podsećamo, ova ambulanta radi od 17 do 21 čas.

‘’Situacija u Bajinoj Bašti je za sada je bezbedna. Medjutim, kao razlog za brigu jeste veliki broj ljudi koji trenutno boravi na bajinobaštanskoj teritoriji. Svi turistički kapaciteti su popunjeni do septembra’’, rekao je Radomir Filipović predsednik opštine I dodao da je održavanje Drinske regate još uvek pod znakom pitanja.

‘’Sve je bilo spremno za održavanje ove manifestacije. Nismo očekivali da će situacija u našem okruženju da se zakomplikuje. Sačekaćemo da vidimo šta će da odluči republički Krizni štab, tako da ćemo u toku sutrašnjeg dana imati konačnu odluku o tome’’, kaže Filipović

Što se tiče štete izazvane poplavama I dalje je najteža situacija u Okletcu I delu ka Ljuboviji. Na državnom putu Bajina Bašta – Valjevo preko Debelog brda saobraćaj se I dalje odvija usporeno jednom kolovoznom trakom uz pomoć svetlosne signalizacije. Vanredna situacija je I dalje na snazi u Bačevcima, Okletcu, Gvoscu, Ovčinji, Pašnoj ravni, Zarožju. Komisija za procenu štete je na terenu I do sada je obišla šest mesnih zajednica. U skorije vreme trebalo bi očekivati rezultati procene štete.

Izvor: prviportal.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Drugi javni poziv za podelu besplatnih komopstera građanima Užica

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine: Zlatibor kao preporuka osobama sklonim alergijama

Oglasna Tabla

Predrag Kon: Situacija u vezi s epidemijom koronavirusa u Beogradu popravlja

Oglasna Tabla

Omlet sa tikvicama

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 8. jul

Oglasna Tabla

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla