ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Референта камата повећана је због инфлације и то не одговара свакоме ко је задужен у динарима“

Народна банка Србије (НБС) поново је подигла референтну каматну стопу на шест посто што значи још скупље задуживање у динарима. Укупна инфлација у Србији у фебруару је износила 16,1 одсто али о ценам можда највише говоре снимци од претходних недеље са снижења у Лидлу

Како испливати из свега овога и шта ова последња мера НБС значи за грађане, покушао је да објасни Душан Узелац, главни уредник портала „Каматица“.

– Мера је окренута ка инфлацији и то је оно што се мање разуме, зато што други део те активности је најчешће поскупљење цене новца, конретно кредита и ово конкретно би требало да значи смањење инфлације, ми не знамо како би било да се то не дешава али дефацто долази до неког успоравања по том питању. Друга страна приче је скупља рата свакоме ко је задужен у динарским кредитима, значи нешто што се гледа код динарских кредита је БЕЛИБОР, то је ставка која је у уговорима о кредитим исказана и која се прати из месеца у месец а она је скоро па директно везана за ову референту каматну стопу. Чим она скочи, тако реагује и тржиште новца – рекао је Узелац.

Каматица

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица