OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Реално је да очекујете поскупљење струје, каже министарка

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

„Министарство стоји уз ЕПС, мислимо да су захтеви за повећањем реални. Тај новац сигурно неће ићи за плате, како поједини медији пишу, већ за решавање проблема који су настали због високих цена на тржишту”, рекла је министарка
Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да је реално очекивати повећање цене струје за домаћинства, јер је тренутно најнижа у Европи и то у тренутку док цене свих компоненти за производњу струје свакодневно расту.

„Што се тиче цене електричне енергије, на страну то што имамо најнижу цену у Европи, нижу и од земаља у окружењу, али чињеница је да је претходних годину дана поскупео угаљ, поскупела је нафта, поскупеле су све компоненте за производњу електричне енергије и није реално да имамо ову цену”, рекла је Михајловићева, гостујући на РТС-у, саопштио је њен кабинет, пренела је Бета.

Нова цена, према њеним речима, мора да буде усклађена са свим параметрима и да буде одржива и за Електропривреду Србије (ЕПС) и за државу и за грађане, „јер ЕПС мора из кризе да изађе на ногама, а не на коленима, јер је најважније предузеће у земљи”.

„Министарство стоји уз ЕПС, мислимо да су захтеви за повећањем реални. Тај новац сигурно неће ићи за плате, како поједини медији пишу, већ за решавање проблема који су настали због високих цена на тржишту”, рекла је Михајловићева. Она је, упитана о цени гаса и Уредби о ограничењу висине цене нафтних деривата, рекла да се свакодневно прати ситуација на европским тржиштима и да Влада анализира стање.

Михајловићева је рекла да има довољно свих енергената за несметано функционисање привреде и грађана, „јер се претходних годину дана озбиљно радило на томе, али је потребно да сви заједно поведу рачуна и рационалније користе енергију”.

„Ово није нормална ситуација, ово је најгора ситуација за економију и енергетику сваке државе и мислим да сви треба да поведемо рачуна. Није реално да топлане греју, ако температура падне испод 12 степени и тако троши милион кубних метара гаса, које можемо да убацимо у складиште. Смејемо се државама које штеде, уместо да сви заједно рационалније користимо енергију, да више штедимо и да будемо јединствени када је криза”, рекла је она.

Каматица

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla