ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Реално је да очекујете поскупљење струје, каже министарка

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

„Министарство стоји уз ЕПС, мислимо да су захтеви за повећањем реални. Тај новац сигурно неће ићи за плате, како поједини медији пишу, већ за решавање проблема који су настали због високих цена на тржишту”, рекла је министарка
Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да је реално очекивати повећање цене струје за домаћинства, јер је тренутно најнижа у Европи и то у тренутку док цене свих компоненти за производњу струје свакодневно расту.

„Што се тиче цене електричне енергије, на страну то што имамо најнижу цену у Европи, нижу и од земаља у окружењу, али чињеница је да је претходних годину дана поскупео угаљ, поскупела је нафта, поскупеле су све компоненте за производњу електричне енергије и није реално да имамо ову цену”, рекла је Михајловићева, гостујући на РТС-у, саопштио је њен кабинет, пренела је Бета.

Нова цена, према њеним речима, мора да буде усклађена са свим параметрима и да буде одржива и за Електропривреду Србије (ЕПС) и за државу и за грађане, „јер ЕПС мора из кризе да изађе на ногама, а не на коленима, јер је најважније предузеће у земљи”.

„Министарство стоји уз ЕПС, мислимо да су захтеви за повећањем реални. Тај новац сигурно неће ићи за плате, како поједини медији пишу, већ за решавање проблема који су настали због високих цена на тржишту”, рекла је Михајловићева. Она је, упитана о цени гаса и Уредби о ограничењу висине цене нафтних деривата, рекла да се свакодневно прати ситуација на европским тржиштима и да Влада анализира стање.

Михајловићева је рекла да има довољно свих енергената за несметано функционисање привреде и грађана, „јер се претходних годину дана озбиљно радило на томе, али је потребно да сви заједно поведу рачуна и рационалније користе енергију”.

„Ово није нормална ситуација, ово је најгора ситуација за економију и енергетику сваке државе и мислим да сви треба да поведемо рачуна. Није реално да топлане греју, ако температура падне испод 12 степени и тако троши милион кубних метара гаса, које можемо да убацимо у складиште. Смејемо се државама које штеде, уместо да сви заједно рационалније користимо енергију, да више штедимо и да будемо јединствени када је криза”, рекла је она.

Каматица

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији данас претежно облачно и хладно време, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почеле прве уплате 10.000 динара средњошколцима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење система бесплатне правне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град донирао возило за потребе Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело пријављивање осмака за трећи предмет који ће полагати на завршном испиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће бити снега за празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број обољења сличних грипу; најугроженија деца до треће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство позвало удружења на састанак о коришћењу буџетских средстава за пољопривреду у 2024. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси „Градови у фокусу” и у области уметничке игре и ликовних уметности

ОГЛАСНА ТАБЛА