ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

Под слоганом „Инвест ин Златибор” најпосећенија планина Србије представила се на 45. међународном сајму туризма у Београду, одржаном од 22. до 25. овог месеца. С разлогом је тај мото одабран јер су се, уз промоцију туристичке понуде, у средишту нашли златиборски развојни планови и вредне инвестиције.

На највећој туристичкој манифестацији југоисточне Европе Златибор је први пут имао свој посебан штанд (до сада се с околним општинама представљао у оквиру ТО регије Западна Србија), и то на централном месту у Хали 4. Сајамску промоцију „златне планине” (са интерактивним макетама, дигиталним брошурама, промо-филмовима, понудом водећих хотела и апартманских комплекса) видело је мноштво посетилаца. Овај штанд је на отварању сајма посетио и председник Србије Александар Вучић, коме су представљени капитални пројекти општине Чајетина. „Државни врх Србије упознао се са пројектом будућег Спортског парка, који се гради на падинама Златибора, али и са другим инвестицијама од велике важности за развој општине. Председник Вучић посебно је био заинтересован за пројекат изградње новог крака гондоле до Прибојске Бање, за чију реализацију је општина Чајетина недавно добила подршку државе и ресорног министарства”, саопштено је из Туристичке организације „Златибор”.

Следећег дана на златиборском штанду био је министар туризма и омладине Хусеин Мемић, кога је председник општине Чајетина Милан Стаматовић са сарадницима, упознао са новим инвестиција и развојним плановима: пројектом Спортског парка, новом трасом гондоле од Торника до Прибојске Бање, уређењем врха Торника, као и „Златним градом” код Рибничког језера, што су подухвати чијом реализацијом Златибор улази у нову еру развоја туризма.

– Посебно интересовање посетилаца сајма и медија привукла је интерактивна макета Спортског парка. Захваљујући природним карактеристикама и благотворној клими, Златибор је препознат као идеална дестинација за развој спортског туризма (велики број домаћих и иностраних екипа сваке године овде долази на припреме), па је важан корак ка томе да постане „српска Анталија” управо изградња овог комплекса са двадесетак спортских терена и бројним пратећим садржајима – изјавио је за наш лист директор ТО „Златибор” Владимир Живановић.

На овогодишњем београдском сајму туризма златиборску понуду представило је 20 излагача: од увек популарне и иновативне „Голд гондоле”, преко Музеја „Старо село” из Сирогојна и тематског парка „Ел пасо сити”, до великог броја хотелијера, међу којима је и новоотворени овдашњи хотел са пет звездица „Bor by Karisma”.

Извор: Политика

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан канадског филма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија од данас успоставља директну авио-линију од Београда до Мостара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изградња јаче везе међу школама из Ужица и Љутомера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за јавност Удружења уметника у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пријава за пријемни испит за специјализована одељења гимназија и уметничке школе почиње данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Атлетичари „Младости“ из Ужица успешни на Међународном атлетском митингу „Трофеј Бијељине 2024“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА