OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Развој и управљање иновативним туристичким производима

Регионална развојна агенција Златибор домаћин је студијске посете за партнерске институције које спроводе пројекат ТЕМАТИК. У овиру посете организована је радионица на тему “Развој и управљање иновативним туристичким производима”, а све учеснике радионице поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Надам се да ћете за кратко време колико боравите у нашем граду успети да обиђете главне културне и природне вредности и уверите се да град Ужице има значајне развојне потенцијале јер смо туризам идентификовали као један од приоритета у будућем развоју локалне заједнице, али и региона. Пројекат ТЕМАТИК је значајан за град јер ће израдом мултифимнкционалног водича за подручје клисуре реке Ђетиње бити промовисани природни, културни и историјски потенцијали, а значајна пажња посвећена је активностима које су доступне у клисури. Очекујем да ћемо ову прилику искористити и за дефинисање будућих развојних иницијатива и пројеката у туризму и повезаним скторима”.

У наставку боравка партнера у Ужицу, пројектни тим РРА Златибор,као део студијске посете организује обиласке значајних туристичких локалитета у граду и околини. Планирани су обиласци Старе хидроцентрале, дела клисуре реке Ђетиње до Велике бране, Музеја на отвореном “Старо село Сирогојно”, центра Златибора, као и вожња Шарганском осмицом и обилазак Дрвенграда у Мокрој Гори.

Пројекат ТЕМАТИК или ” Туризам заснован на иновативним капацитетима” кофинансира Европска унија кроз програм Интерег АДРИОН 2014-2020, а партнесрки га спроводи 9 партнера из 6 земаља, Грчка, Италија, Словенија, Хрватска, Албанија и Србија.

Општи циљ пројекта је промовисање развоја одрживе и приступачне туристичке привреде у АДРИОН региону, заснованој на природним, културним и историјским ресурсима. Успостављање мреже и спровођење стратегије и акционог плана за изградњу капацитета за одржив и приступачан туризам и развој и пренос иновативних методологија одрживог и приступачног туризма специфични су циљеви ТЕМАТИК-а.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla