ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Развој и управљање иновативним туристичким производима

Регионална развојна агенција Златибор домаћин је студијске посете за партнерске институције које спроводе пројекат ТЕМАТИК. У овиру посете организована је радионица на тему “Развој и управљање иновативним туристичким производима”, а све учеснике радионице поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Надам се да ћете за кратко време колико боравите у нашем граду успети да обиђете главне културне и природне вредности и уверите се да град Ужице има значајне развојне потенцијале јер смо туризам идентификовали као један од приоритета у будућем развоју локалне заједнице, али и региона. Пројекат ТЕМАТИК је значајан за град јер ће израдом мултифимнкционалног водича за подручје клисуре реке Ђетиње бити промовисани природни, културни и историјски потенцијали, а значајна пажња посвећена је активностима које су доступне у клисури. Очекујем да ћемо ову прилику искористити и за дефинисање будућих развојних иницијатива и пројеката у туризму и повезаним скторима”.

У наставку боравка партнера у Ужицу, пројектни тим РРА Златибор,као део студијске посете организује обиласке значајних туристичких локалитета у граду и околини. Планирани су обиласци Старе хидроцентрале, дела клисуре реке Ђетиње до Велике бране, Музеја на отвореном “Старо село Сирогојно”, центра Златибора, као и вожња Шарганском осмицом и обилазак Дрвенграда у Мокрој Гори.

Пројекат ТЕМАТИК или ” Туризам заснован на иновативним капацитетима” кофинансира Европска унија кроз програм Интерег АДРИОН 2014-2020, а партнесрки га спроводи 9 партнера из 6 земаља, Грчка, Италија, Словенија, Хрватска, Албанија и Србија.

Општи циљ пројекта је промовисање развоја одрживе и приступачне туристичке привреде у АДРИОН региону, заснованој на природним, културним и историјским ресурсима. Успостављање мреже и спровођење стратегије и акционог плана за изградњу капацитета за одржив и приступачан туризам и развој и пренос иновативних методологија одрживог и приступачног туризма специфични су циљеви ТЕМАТИК-а.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА