Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Razgovori o tunelu Kadinjača: Kineska delegacija obišla trasu

Cilj dolaska kineske delegacije je nastavak razgovora o realizaciji ovog projekta, upoznavanje sa detaljima projekta i obilazak trase budućeg državnog puta kroz tunel Kadinjača.

Kineska kompanija „POWER CHINA“ koja trenutno izvodi radove na obilaznici oko Beograda, na izgradnji autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica i obe trake do Bubanj Potoka je na sastanku iskazala veliku zainteresovanost za finansiranje i izgradnju ovog projekta.

Delegaciju „POWER CHINA“ su činili zamenik predstavnika za Srbiju Še Ziđija i saradnik na ugovaranju i realizaciji novih projekata Peng Mingiju kao njihov odgovorni izvođač Jovica Radić. Oni su iskazali nameru da u saradnji sa Ministarstvom građevine i uz podršku kineske ambasade u Beogradu odnosno kineske države realizuju ovaj projekat. Delegacija „POWER CHINA“ će već sutra ovaj projekat predstaviti svojoj centrali u Kini na osnovu čega očekuju da će se obezbediti finansijska podrška od strane kineskih banaka.

Predstavnici opštine su detaljno upoznali kineske partnere sa svim elementima projekta kao i preostalim obavezama na završetku administrativnih obaveza poput revizije, eksproprijacije zemljišta i drugi elementi neophodni za početak radova.

Pored predsednice opštine Vesne Đurić u delegaciji Bajine Bašte bili su i njeni saradnici Milenko Ordagić, Miloš Jelisavčić iz odeljenja za urbanizam, koordinator projekta Kadinjača Ivan Marković i direktor Vojne ustanove „Tara“Ljupko Ćirović.

Nakon sastanka u Opštini gosti su obišli trasu budućeg tunela Kadinjača i obilaznice oko Užica, koju su predstavnici Bajine Bašte naveli kao važan i integralni deo ovog procesa. Predstavnici kineske kompanije su izrazili i spremnost da se uključe i u druge projekte za koje postoji mogućnost izrade projektne dokumentacije.

Prilikom obilaska terena na Kadinjači predsednica opštine Bajina Bašta izjavila je za Drina Info da se nada da će se krenuti sa realizacijom ovog projekta ali da se pre toga moraju obaviti razgovori i u ministarstvu. Ona je navela da će kineska kompanija posredstvom ambasade Kine u Beogradu takođe inicirati razgovore po pitanju Kadinjače u našem nadležnom ministarstvu. Vesna Đurić je navela da je ministarka Zorana Mihailović prilikom dolaska u Bajinu Baštu bila saglasna sa ovim projektom ali je plan da se u ministarstvu što pre održi sastanak sa mnogo više detalja oko projekta. Pre toga će se svakako održati sastanak po ovom pitanju između predstavnika grada Užica i opštine Bajina Bašta.

Predstavnik kineske kompanije Še izjavio je da se nadaju da će ugovoriti sa Vladom Republike Srbije i realizovati ovaj projekat, da će ovo za njih biti izazov kao i da su svesni značaja projekta za ceo ovaj region ali i šire.

Drina info portal

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА