22.2 C
Uzice
јул 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

RAZBOLELI SE NA REKREATIVNOJ, 30 DECE ZAVRŠILO KOD LEKARA

Tridesetak dece između 10 i 14 godina iz Inđije i Veternika primljeno je juče u Dom zdravlja u Novoj Varoši sa simptomima trovanja.

Međutim, nakon pregleda pedijatara u toj ustanovi, utvrđeno je da se ipak radi o takozvanom stomačnom gripu, piše “Blic”.

Kako se navodi, deca, koja su se na rekreativnoj nastavi nekoliko dana nalazila u hotelu “Panorama” na Zlataru, u bolnicu su stigla u pratnji nastavnika, sa simptomima povraćanja, dijareje i povišene temperature.

Zbog iscrpljenosti, osmoro dece je poslato i u bolnicu u Užice, ali je njih petoro još juče pušteno i vraćeni su u hotel.

O ovom događaju obavešten je i sanitarni i veterinarski inspektor, koji su uzeli bris hrane, prostorija i zaposlenih u hotelu u kojem su deca bila smeštena.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, lekari su ustanovili da se najverovatnije ne radi o trovanju, već o epidemiji gripa koja poslednjih nedelja hara Srbijom, a čiji su simptomi upravo povraćanje i dijareja.

Nastavnici su policiji takođe rekli da su odmah po dolasku u hotel prošle subote deca imala ove simptome gripa. Zato su još tada jedno od dece iz grupe preuzeli roditelji.

Izvor:b92.net

 

output_bkzdes

 

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Prva solarna klupa na Mitrovcu na Tari

Oglasna Tabla

U narednij školskoj godini jedan raspust manje

Oglasna Tabla

21. jul – glavni Saborski dan, a večeras koncert Dejana Matića

Oglasna Tabla