OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

Ratko je najmlađi rabadžija u Srbiji: Sa svojim Cvetkom, iz šume izvuče preko 20 kubika drva za dan (VIDEO)

Ukoliko čujete zvuk motorne testere u selima oko Požege, vrlo je moguće da u šumi radi jedan od najmlađih rabadzija u Srbiji. Ratko Marković iz sela Roge kod Požege iako tek dvanaestogodišnjak, već ima zavidan rabadzijski staž. Ceo svoj letnji raspust proveo je sa ocem u šumi. Ustaje ranom zorom, kako bi sve pripremio, doručkuje i kreće na posao, tako neobičan za tako malo dete, jer je rezervisan samo za one najhrabrije.

Ukoliko čujete zvuk motorne testere u selima oko Požege, vrlo je moguće da u šumi radi jedan od najmlađih rabadžija u Srbiji. Ratko Marković iz sela Roge kod Požege iako tek dvanaestogodišnjak, već ima zavidan rabadžijski staž.

Ceo svoj letnji raspust proveo je sa ocem u šumi. Ustaje ranom zorom, kako bi sve pripremio, doručkuje i kreće na posao, tako neobičan za tako malo dete, jer je rezervisan samo za one najhrabrije.

Svi meštani čuli su za malog Ratka i za njega imaju samo reči hvale, jer ne samo da pomaže ocu u šumi nego i svim komšijama onda kad zatreba. Kad se organizuju mobe u ovom kraju, on je prvi na svakoj, i svojim malim, ali spretnim ručicama završava obaveze kao da je veliki. Najveća njegova želja jeste da za nekoliko godina postane profesionalni drvoseča, jer iako težak, za njega, kako kaže, lepši posao ne postoji.

Izvor:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vakcina „Fajzera“ i „Bionteka“ uskoro u Srbiji

Oglasna Tabla

Grad Užice izdvojio 51 milion dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Oglasna Tabla

Novih 246 pozitivnih na COVID 19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Početkom naredne godine smanjivanje plata i otpuštanja u Srbiji

Oglasna Tabla

Kako da pomognete detetu koje pohađa onlajn nastavu da bude uspešnije

Oglasna Tabla

I gastarbajteri će plaćati porez na dohodak! Trbojević: Srpski rečeno obveznici su svi koji ovde imaju stan, porodicu ili firmu

Oglasna Tabla

Država tvrdi da postoje uslovi za rad škola na daljinu, nastavnici poručuju da su prepušteni sami sebi

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza – 2. decembar

Oglasna Tabla

„Sledeća dva vikenda biće zatvaranja“

Oglasna Tabla