19.6 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

„RAT“ NA INTERNETU ZBOG UŽIČKOG KOLA U HRVATSKOJ

Svi koji su se zatekli tokom vikenda na plaži u Umagu, prisustvovali su nesvakidašnjoj sceni kada je grupa mladih zaplesala Užičko kolo. Reakcije prisutnih i onih koji su snimak kola videli na internetu je podeljen.

Srbi opet opleli kolo na hrvatskoj plaži: Orila se truba po „lijepoj našoj“ (VIDEO)

Naime, etno udruženje „Zavičaj“ iz srpskog sela Zlakuse i trubački orkestar Ivana Jovanovića iz Užica su priredili su prizor za pamćenje kada su odigrali Užičko kolo. Snimak je objavljen na Fejsbuk stranici „Užice-oglasna tabla“.

Prisutnima se ovakav oblik zabave svideo, a posebno su mu se obradovali mališani, dok se na internetu vodi „mali rat“ igranju „srpskog kola na hrvatskoj plaži“.

– Svi vi koji se zgražate na to Užičko kolo i busate u hrvatska prsa i vi koji sad s gnušanjem komentirate, vjerojatno ste ga plesali nebrojeno mnogo puta, a cajke vam se ore iz automobila,režete žile na Ilića,Cecu,Daru…susretnem takve na tisuće,velike hrvatine, a kad pjesma krene zaborave se, alkohol ih ponese pa redom znaju tekstove svih srpskih pjevača, a nogice nesvjesno zaigraju užičko,E TAKVI STE VI GLASNI ŠTO PLJUJETE-GADITE MI SE! – jedan je od komentara ispod posta na Fejsbuku hrvatskog Indexa, koji je takođe preneo ovu vest.

– Šta su ovi mladi ljudi krivi…da je tako bilo samo barem prije 26 godina….sve bi bilo drugačije -napisao je Nikola i dobio preko 100 lajkova za komentar.

Ubedljivo najviše lajkova dobio je Đorđe koji je svojim komentarom izazvao i najviše odgovora.

– Ne znam kome bi smetao nacionalna igra ples/kolo….moze biti ako si bolestan, mrziš celu neku naciju pa ti onda sigurno smeta i njihovo kolo.

Naravno, bilo je i onih koji ovaj potez smatraju sramotom za hrvatski narod.

Izvor: www.telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sunčano i toplo uz moguće naoblačenje

Oglasna Tabla

Provereno najbolji recept za domaći sladoled: Poslastičarske tajne i trikovi za omiljenu poslasticu koja osvežava

Oglasna Tabla

Zlato i dva srebra za užičke penjače na Državnom prvenstvu

Oglasna Tabla