ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Расписани конкурси „Градови у фокусу” и у области уметничке игре и ликовних уметности

Министарство културе расписало је конкурс „Градови у фокусу 2024“ који пружа могућност за обнову објеката културе широм Србије, као и конкурсе у области савременог стваралаштва за финансирање или суфинансирање пројеката у области уметничке игре и ликовних, примењених, визуелних уметности, дизајна и архитектуре.

Конкурс „Градови у фокусу 2024“ пружа прилику јединицама локалних самоуправа да у сарадњи са установама, уметничким и другим удружењима регистрованим за обављање делатности културе, појединцима и другим субјектима у култури, унапреде своје капацитете у култури и културну понуду. Изабране локалне самоуправе понеће титулу „Град у фокусу“ која ће им омогућити да буду препознате као релевантни национални центри развоја културе и на тај начин постану видљивије на културној мапи Републике Србије и Европе.

Програм је покренут 2016. године, од када је у значајној мери обновљена инфраструктура у бројним локалним самоуправама. Само у последње три године Министарство културе је за ове намене издвојило више од милијарду динара за 109 пројеката – обнову и адаптацију домова културе, музеја, библиотека, галерија…

Програм „Градови у фокусу“ допринеће остварењу циљева Министарства који се односе на успостављање предвидиве и конзистентне културне политике која обухвата савремено стваралаштво, заштиту и унапређење културног наслеђа, као и унапређење регионалне и међународне сарадње.

Министарство културе расписало је још два конкурса из области савременог стваралаштва у Републици Србији у 2024. години. Реч је о конкурсима за финансирање или суфинансирање пројеката из области уметничка игра – класичан балет, народна игра, савремена игра (стваралаштво, продукција и интерпретација) и за финансирање или суфинансирање пројеката из области ликовних, примењених, визуелних уметности, дизајна и архитектуре.

 

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)