17.1 C
Uzice
јун 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

RASPISAN POZIV ZA DODELU PRIZNANJA GRADA

Užice – Grad Užice je, kao i prethodnih godina, raspisao javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za dodelu javnih priznanja i nagrada.

Javni poziv je otvoren do 11. septembra i do tog datuma pojedinci, grupe građana, organizacije, mogu dati svoje predloge za osobe i firme za koje misle da zaslužuju jednu od gradskih godišnjih nagrada.

Predsednik Komisije i predsednik Skupštine, Branislav Mitrović naveo je da se i ove godine dodeljuje tri vrste priznanja, povelja, plaketa i nagrada.

„Ovaj poziv i dodela priznanja o čemu će odlučivati Komisija nije formalnost, već je primer i provera da li i koliko cenimo prave vrednosti. Zato želimo da predlozi sadrže imena koja su dala pravi doprinos gradu, njegovom razvoju i izgledu, koja su obeležila i vrednosno unapredila Užice“, rekao je Mitrović.

On je dodao da predlog može dati svako i da će Komisija razmatrati svaki obrazloženi predlog, objavljeno je na sajtu grada.

Govoreći o uslovima poziva, Slavica Dimitrijević, odbornica i član Komisije, rekla je da je važno da svaki predlog sadrži podatak na koji se priznanje odnosi, da mora biti obrazložen i da sadrži dokumentaciju o ostvarenim rezultatima.

Sastav Komisije je nepromenjen u odnosu na prošlogodišnji tako da će o priznanjima pored Mitrovića i Dimitrijevićeve, odlučivati i Radivoje Papić, odbornik, Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i Zoran Jeremić, novinar.

Prošle godine je pristiglo 50 predloga, a Komisija je posle razmatranja dodelila ukupno 15 priznanja, četiri povelje, pet plaketa i šest nagrada.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Promenljivo i sparno vreme

Oglasna Tabla

Mnogi bi da zarade na malinama, a Milomir je i zvanično svetski rekorder u tome: Otkriva koja je sorta crvenog zlata najisplativija

Oglasna Tabla

Nastavljena rekonstrukcija glavnih seoskih saobraćajnica

Oglasna Tabla