14.2 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

RASPISAN POZIV ZA DODELU PRIZNANJA GRADA

Užice – Grad Užice je, kao i prethodnih godina, raspisao javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za dodelu javnih priznanja i nagrada.

Javni poziv je otvoren do 11. septembra i do tog datuma pojedinci, grupe građana, organizacije, mogu dati svoje predloge za osobe i firme za koje misle da zaslužuju jednu od gradskih godišnjih nagrada.

Predsednik Komisije i predsednik Skupštine, Branislav Mitrović naveo je da se i ove godine dodeljuje tri vrste priznanja, povelja, plaketa i nagrada.

„Ovaj poziv i dodela priznanja o čemu će odlučivati Komisija nije formalnost, već je primer i provera da li i koliko cenimo prave vrednosti. Zato želimo da predlozi sadrže imena koja su dala pravi doprinos gradu, njegovom razvoju i izgledu, koja su obeležila i vrednosno unapredila Užice“, rekao je Mitrović.

On je dodao da predlog može dati svako i da će Komisija razmatrati svaki obrazloženi predlog, objavljeno je na sajtu grada.

Govoreći o uslovima poziva, Slavica Dimitrijević, odbornica i član Komisije, rekla je da je važno da svaki predlog sadrži podatak na koji se priznanje odnosi, da mora biti obrazložen i da sadrži dokumentaciju o ostvarenim rezultatima.

Sastav Komisije je nepromenjen u odnosu na prošlogodišnji tako da će o priznanjima pored Mitrovića i Dimitrijevićeve, odlučivati i Radivoje Papić, odbornik, Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i Zoran Jeremić, novinar.

Prošle godine je pristiglo 50 predloga, a Komisija je posle razmatranja dodelila ukupno 15 priznanja, četiri povelje, pet plaketa i šest nagrada.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla