OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Расписан литерарни конкурс за 30. Међународни фестивал „Деца међу нарцисима“ (видео)


 

Културни центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина, организује тридесети дечји фестивал „Деца међу нарцисима,, који ће се одржати у Чајетини и на Златибору од 19. до 21. маја 2022. године. И ове године Фестивал ће бити међународни, са циљем промоције најбољих дечјих литерарних остварења и зближавања деце из разних крајева земље и иностранства. 

Културни центар Чајетина  је расписао литерарни конкурс за 30. Међународни фестивал „Деца међу нарцисима“ на којем учешће могу узети ученици основних школа од првог до осмог разреда , а теме су следеће:
1. Па шта ако сам дете
2. Прича са два лепа осмеха на крају
3. Тражи се друг за игру
4. Осмех је значка сунца
5. На пример – заљубљивање
6. Убери ми звезду
7. Свитац у очима
8. Док је дете човек, зна да лети.

„Теме за овогодишњи литерарни конкурс одредио је и радове ће прегледати кума овогодишњег фестивала Виолета Јовић, из Ниша, награђивани дечји писац, оснивач и уметнички директор Медијана фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу и аутор 30 књига за најмлађе. Конкурс траје до 22. априла, а Фестивал ће се одржати од 19. до 21. маја. Ми се надамо да ћемо имати велики број радова као и прошле године и да ћемо уз помоћ пријатеља манифестације и гостију Фестивала успети да одржимо ниво који је овај дечји фестивал достигао свих ових година јер он то заиста и заслужује“, најавила је Горица Станић из КЦ Чајетина.

Радови у поезији или прози могу се слати на адресу „Културни центар Чајетина“ Краља Александра Карађорђевића бр.3, 31310 Чајетина (са назнаком „За литерарни конкурс“ или на мејл адресу: decamedjunarcisima@gmail.com
Ауторе најбољих радова дечјег фестивала очекују вредне награде а неке од њих су: викенд на Златибору, викенд у Врњачкој бањи, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге бројне награде.Такође ће бити додељена и колективна награда за ученике оних школа из којих се пошаље навећи број радова.

„Сва три дана трајања фестивала, праћена су богатим програмом за децу различитог узраста а ми ћемо посебно истаћи последњи дан Фестивала који ће обележити следеће активност: дружење са песницима, коктел у Дино парку на Златибору и додела вредних награда и уживање у победничким стиховима 30. фестивала „Деца међу нарцисима“, интерактивни програм за децу, дечји хор и гости изненађења у Дому омладине у Чајетини.“

За све награђене учеснике који нису са територије Општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награда последњег дана фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору.

За све информације можете се обратити на телефон: 062/289-730

Мирјана Ранковић Луковић

 

Извор: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla