30.8 C
Uzice
август 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

RASPISAN KONKURS ZA SUBVENCIONISANJE KUPOVINE POLOVNIH TRAKTORA IZ UVOZA

Raspisan je konkurs za subvencionisanje kupovine polovnih traktora iz uvoza. Poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Užica koji su kupili polovni traktor iz uvoza u prethodnih 12 meseci, mogu svoje prijave dostaviti Gradskoj upravi Grada Užica. Predmet podsticaja predstavljaju polovni traktori namenjeni izvođenju poljoprivrednih radova sa sastavnim standardnim delovima, uređajima i opremom koji su uračunati u cenu traktora, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu.

„Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sa aktivnim statusom u 2017. godini. Subvencionisani iznos podsticajnih sredstava za nabavku polovnih traktora iz uvoza iznosi 50 % od iskazane vrednosti na carinskoj deklaraciji po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan potpisivanja ugovora. Podsticajnim sredstvima se ne nadoknađuju: porezi, uključujući i porez na dodatu vrednost, carinske, uvozne i ostale administrativne takse“ – rekla je tim povodom Sanja Janković član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

Podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu redosleda podnetih prijava, a do utroška raspoloživih sredstava.

Poljoprivredni proizvođači mogu koristiti više različitih mera podrške razvoju poljoprivrede na teritoriji grada Užica u 2017. godini, s tim da maksimalni iznos podsticajnih sredstava po korisniku iznosi 250.000,00 dinara, odobrenih od strane Grada Užica u tekućoj godini.

Obrasci prijave su dostupni  u prostorijama Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“(Petra Ćelovića bb, 31000 Užice) u prostorijama Gradske uprave Grada Užica (Odsek za poljoprivredu, kancelarija br. 28, na adresi Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice) svakog radnog dana od 10 do 14 časova, ili možete preuzeti na sajtu Grada Užica.

Popunjen obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju podnosilac prijave dostavlja lično na pisarnicu Gradske uprave grada Užica, kancelarija br. 12, najkasnije do petka 22. septembra 2017. godine do 14 časova. Za dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 031/590-163 i 031/523-065.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počeo Žestival sa „Veče Užičkih aforističara i sećanje na užičke legende“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvoren zlatiborski muzej maketa

Oglasna Tabla

Međugradski autobusi ići će auto-putem Miloš Veliki tek od oktobra 2020.

Oglasna Tabla