9.1 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

RASPISAN KONKURS ZA SUBVENCIONISANJE KUPOVINE POLOVNIH TRAKTORA IZ UVOZA

Raspisan je konkurs za subvencionisanje kupovine polovnih traktora iz uvoza. Poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Užica koji su kupili polovni traktor iz uvoza u prethodnih 12 meseci, mogu svoje prijave dostaviti Gradskoj upravi Grada Užica. Predmet podsticaja predstavljaju polovni traktori namenjeni izvođenju poljoprivrednih radova sa sastavnim standardnim delovima, uređajima i opremom koji su uračunati u cenu traktora, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu.

„Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sa aktivnim statusom u 2017. godini. Subvencionisani iznos podsticajnih sredstava za nabavku polovnih traktora iz uvoza iznosi 50 % od iskazane vrednosti na carinskoj deklaraciji po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan potpisivanja ugovora. Podsticajnim sredstvima se ne nadoknađuju: porezi, uključujući i porez na dodatu vrednost, carinske, uvozne i ostale administrativne takse“ – rekla je tim povodom Sanja Janković član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

Podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu redosleda podnetih prijava, a do utroška raspoloživih sredstava.

Poljoprivredni proizvođači mogu koristiti više različitih mera podrške razvoju poljoprivrede na teritoriji grada Užica u 2017. godini, s tim da maksimalni iznos podsticajnih sredstava po korisniku iznosi 250.000,00 dinara, odobrenih od strane Grada Užica u tekućoj godini.

Obrasci prijave su dostupni  u prostorijama Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“(Petra Ćelovića bb, 31000 Užice) u prostorijama Gradske uprave Grada Užica (Odsek za poljoprivredu, kancelarija br. 28, na adresi Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice) svakog radnog dana od 10 do 14 časova, ili možete preuzeti na sajtu Grada Užica.

Popunjen obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju podnosilac prijave dostavlja lično na pisarnicu Gradske uprave grada Užica, kancelarija br. 12, najkasnije do petka 22. septembra 2017. godine do 14 časova. Za dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 031/590-163 i 031/523-065.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla