ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Расписан конкурс за фестивал „Деца међу нарцисима“

„Културни центар Чајетина“ организује тридесет први дечји фестивал ,,Деца међу нарцисима,, који ће се одржати у Чајетини и на Златибору од 18. до 20. маја 2023. године. Овај фестивал промовише најбоља остварења у разним областима стваралаштва и у сјајном природном амбијенту окупља и зближава децу из разних крајева наше земље. 

Један од наших познатих песника за овај фестивал је рекао: „Фестивал Деца међу нарцисима  има право да траје сто година. Ништа није тако добро као дружење са најмлађима, стварање за њих, па и учење од њих“.

Поводом овог фестивала расписујемо Mеђународни литерарни конкурс за ученике основних школа од првог до осмог разреда на следеће теме:

1.    „Загонетна прича“
2.    „Једна тајна коју ми је открила природа“
3.    „Звучи као виц а догодило ми се“
4.    „Дан када ми је постало јасно да животиње имају душу““
5.    „Тек сад видим да је то било важно“

Теме за овогодишњи литерарни конкурс одредио је, а и радове ће прегледати кум овогодишњег фестивала Урош Петровић, награђивани дечји писац, карактеристичан по иновативном приступу за децу и младе. Аутор је романа фантастике, романа у загонеткама и загонетних прича. Добитник је великог броја награда из области књижевности и фотографије.

Ауторе најбољих радова дечјег фестивала ,,Деца међу нарцисима“ очекују вредне награде а неке од њих су: викенд на Златибору, који ће се доделити за најбоље радове на литерарном конкурсу и то у више категорија, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге многобројне награде. Биће додељена и колективна награда за ученике из школа из које се пошаље наjвећи број радова. 

За све учеснике литерарног конкурса на фестивалу „Деца међу нарцисима“ обезбеђен је излет са коктелом у Дино парку на Златибору и то последњег дана фестивала. За све награђене учеснике који нису са територије Општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награда последњег дана фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору. 

Сва три дана трајања фестивала, праћена су богатим програмом за децу различитог узраста а Културни центар ће посебно истаћи последњи дан фестивала који ће обележити следеће активност: дружење са диносаурусима и коктел у Дино парку на Златибору, дружење са песницима где ће нам се осим кума манифестације придружити Тоде Николетић и домаћи песници, додела вредних награда и уживање у победничким стиховима 31. фестивала „Деца међу нарцисима“, интерактивни програм за децу. 

Молимо Вас да своје радове у поезији или прози пошаљете најкасније до петка, 14. априла 2023. године.

Адреса је: „Културни центар Чајетина“ Краља Александра Карађорђевића бр. 3, 31310 Чајетина (за литерарни конкурс). Радове можете слати и електронском поштом: decamedjunarcisima@gmail.com.
За све информације можете се обратити на телефон: 062/289-730.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица