28.4 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u voćarstvu

Grad Užice je u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor raspisao javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u voćarstvu. Podsticajna sredstva su opredeljena za podizanje višegodišnjih zasada kroz subvencionisanje nabavke sertifikovanog voćnog sadnog materijala, i to sadnica maline sorte vilamet i miker.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sa aktivnim statusom u 2017. godini.

Podnosilac prijave ima pravo na podsticajna sredstva ako ispunjava sledeće uslove:

  1. Da ima prebivalište na teritoriji grada Užica,

  2. Da registrovano porodično poljoprivredno gazdinstvo ima aktivan status i da se nalazi na teritoriji grada Užica,

  3. Da je izmirio sve poreske obaveze prema Gradu Užicu,

  4. Da se katastarska parcela na kojoj se zasniva zasad nalazi na teritoriji grada Užica i da je:

  • u vlasništvu podnosioca prijave ili

  • u zakupu od strane podnosioca prijave za period od najmanje 5 godina

Predmet mera podrške i dodele podsticajnih sredstava predstavlja sadni materijal maline, sorte vilamet i miker, i to na minimalnoj površini od 10 ari i/ili u minimalnom broju od 1.000 sadnica za obe sorte maline.

Subvencionisani iznos podsticajnih sredstava za nabavku sadnog materijala je 49% od vrednosti ukupne investicije. Cene sertifikovanog sadnog materijala maline, oba sortimenta, iznosi 40 dinara po sadnici.

Korisnik podsticajnih sredstava je u obavezi da sopstveno koofinansiranje u iznosu od 51% od vrednosti ukupne investicije, uplati Regionalnoj razvojnoj agenciji „Zlatibor“ neposredno pre isporuke sadnog materijala koji je predmet javnog poziva.

Podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu redosleda podnetih prijava, a do utroška raspoloživih sredstava. Nakon utvrđivanja liste korisnika i specifikacije sadnog materijala, izvršiće se izbor isporučioca sadnog materijala.

Popunjen obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju podnosilac prijave dostavlja lično na pisarnicu Gradske uprave grada Užica, kancelarija br. 12, na adresi Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice, najkasnije do petka 29. decembra 2017. godine do 14 časova.

Prijave je potrebno dostaviti u zatvorenoj koverti, sa naznakom: PRIJAVA ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA U OBLASTI VOĆARSTVAZA 2017. GODINU.

Za dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 031/590-163 i 031/523-065.

Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva možete pogledati OVDE

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama povišica 15 odsto?

Oglasna Tabla