ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа (ВИДЕО)

И ове године у буџету града Ужица опредељена су средства за подршку талентованим ученицима и студентима. Данас је расписан конкурс за ученичке стипендије, са одређеним новинама у односу на претходну годину, док ће конкурс за студентске стипендије бити расписан 15. октобра.

Како истиче Ратко Трмчић члан Градског већа, због великог интересовања ученика са сметњама у развоју и интелектуалним сметњама и њихових родитеља, усвојен  је додатни правилник који ће и тим ученицима омогућити подршку у виду стипендија. Поред њих, за ученичке стипендије могу конкурисати и талентовани ученици као и ученици из породица са троје и више деце.

“Општим условима конкурса предвиђено је да за ученичке стипендије могу конкурисати ученици који се редовно школују у средњим школама чији је оснивач Република Србија и који имају пребивалиште на територији града Ужица најмање пет година непрекидно, пре датума објављивања конкурса. Када говоримо о посебним условима за талентоване ученике неопходан је просек од најмање 4,80 и освојено прво или друго место на окружном такмичењу, прво, друго или треће место на републичком такмичењу или једно од првих пет места на међународном такмичењу. У обзир долазе и спортске награде али под условом да су у питању такмичења обухваћена Календаром Министарства просвете. Са друге стране ученици који долазе из породица са троје и више деце морају просечну оцену у претходној школској години најмање 4,80, ученици са интелектуалним потешкоћама најмање 3,50 а ученици са инвалидитетом најмање 4,00.”

Трмчић напомиње да ученици средњих школа могу конкурисати и за републичке стипендије, али се на крају морају одлучити или за градску или за републичку. Прошле године град је средствима у износу од око 30 милиона динара подржао 219 студената и 76 средњошколаца. Стипендије исплаћују у десет месечних рата и у претходној години износиле су од 7 до 18 хиљада динара у зависности од године студија.

Конкурс за доделу градских стипендија отворен је до 9. октобра, а текст конкурса и остали неопходни обрасци могу се преузети у писарници Градске управе или на званичној интернет страници града Ужица.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА