20.2 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

RAKOVIĆI U NOVOJ KUĆI

djak
Porodica Raković iz Čajetine, koja je pre 2 godine ostala bez svog hranitelja – Dragutina, koji je bio radnik KJP „Zlatibor“, do danas je živela u veoma teškim uslovima. Zahvaljujući opštini Čajetina i ovom komunalnom preduzeću, Vida i njene dve kćerke dobile su novu kuću, a samim tim i nadu za mnogo bolju budućnost.

Izgradnja kuće od 50 kvadrata za porodicu Raković iz Čajetine koštala je oko 20.000 eura. Njenu gradnju finansirali su čajetinska opština i KJP „Zlatibor“. Njena vrednost mnogo je veća za Vidu i njene dve ćerke – devetogodišnju Milju i dvanaestogodišnju Dragicu, kojima će od danas, kaku to same kažu, biti mnogo lakše i bolje. Sada im i budućnost izgleda mnogo lepša.

1378491_704974832863422_302887384_n

„Mnogo smo srećni danas… Zahvaljujem se svim Dragutinovim kolegama, predsedniku Stamatoviću, socijalnom, mom bratu i svim ljudima dobre volje koji su nam puno pomogli. Sada je sve i redu, i svima svaka čast…“, kaže sa suzama radosnicama Vida Raković.

Devojčicama ništa ne može da vrati oca, ali ipak, kada su bolji uslovi za život, čini se da će sve biti lakše.

„Mnogo smo srećni i zahvaljujemo se predsedniku, tatinim kolegama, ujaku i svima koji su nam pomogli. Sestra i ja sada imamo svoju sobu. Potrebno nam je još nameštaja, ali i  to ćemo dobiti. Sve nam je bitno, sve ćemo steći, ali meni lično je najbitnije i što želim, to je mobilni telefon i lap top, jer svi moji drugari to imaju, a jedino ja nemam“, kaže dnavaestogodišnja Dragica Raković.

CECA GIF (2)

„Lepa nam je kuća i sve, i to mo je drago. Ali i ja imam iste želje kao i moja seka, a to je lap top ili mobilni telefon„, kaže devetogodišnja Milja Raković.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, uručio je Rakovićima danas ključeve od kuće i istakao da je ova opština, na primeru porodice Raković, pokazala da vodi brigu o svim svojim stanovnicima i ugroženim kategorijama.

„Ovo nije prvi i jedini slučaj gde opština Čajetina  učestvuje u humanitarnim akcijama i pomaže ugrožene porodice, koju su, sticajem nekih nesrećnih okolnosti, došle u situaciji da same ne mogu da izgrade svoje kuće i poprave uslove života. A lokalne  samouprave i javna preduzeća i jestu oformljena za to, da pomognu bez ikakvih uslovljavanja. Ja ovoj deci želim svaki uspeh, da napreduju i da budu dobri ljudi i korisni članovi naše opštine i Srbije“,  Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Rukovodstvo čajetinske opoštine, u razgovoru da devojčicama, dalo je obećanje da će im nabaviti željeni lap top i mobilni telefon, kao i još mnoge stvari koje su im potrebne. Podsetimo, prošle godine veterani kulturno umetničkog društva iz Austrije poklonili su Rakovićima deo nameštaja, televizor i garderobu, kao i školski pribor i sredstva za higijenu.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla