OГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Rajevac: Hoću Slobodu na zdravom temelju

Milovan Rajevac, doskora selektor Tajlanda, o aktuelnom trenutku ponosa užičkog regiona na ivici provalije.

Sloboda – stara ljubav i česta misao u glavi Milovana Rajevca. Selektor Tajlanda do Badnjeg dana i poraza od Indije, na startu Kupa Azije, osluškivao je novosti i tokom januara, daleko od otadžbine i srpskog fudbala, ipak, sa posebnom pažnjom usmerenom na zlatiborski region.

– I kad sam bio učesnik Mondijala 2010. u Južnoj Africi, razmišljao sam o srpskom fudbalu. Trudim se da uvek budem u toku sa zbivanjima od Subotice do Vranja i južnije, do granice sa Makedonijom. Obišao sam sve kontinente, u deset dana video i kakva su, recimo, sva četiri godišnja doba, međutim, obići ceo svet i doći među svoj narod, e, od toga nema ništa lepše. Tako je i sad, pratim, naravno sve fudbalsko kod nas, a što se tiče moje Slobode, pomoći ću i zbog Milovana Đorića – uzdahnu i reče Milovan Rajevac.

Ponos Užica i Užičana zimuje na pretposlednjem mestu u Prvoj ligi. Jedino je Novi Pazar lošije plasiran, takođe još jedan, ne tako davno, član elitnog društva.

– Odlazio sam iz rodnog kraja, teška srca, moram da priznam, naročito u danima mladosti, ali kad god sam se vraćao kući jedna od prvih pomisli bila mi je – Sloboda. Tamo sam igrao, gubio i dobijao utakmice, sedeo na klupi… To je jedna od četiri moje ljubavi u fudbalu. Imam još tri. Nisam sad, odmah da razjasnim, u prvim borbenim redovima, kako se kaže u našem narodu. Želim Slobodi da ustane, da stane na zdrave noge, a to nije moguće bez sloge i sportskog jedinstva.

Najavljena je Slobodina Skupština, kao lek za ozdravljenje užičkog fudbalskog predvodnika, decenijama.

– Sačekaćemo malo – pričao je juče Milovan Rajevac šetajući snegom pokrivenim svojim Zlatiborom, u društvu supruge Vesne. – Slobodi se mora pomoći, a kako i ko i na koji način, to je sad već drugi par cipela. Voljan sam i spreman da sa sportske strane uložim svo svoje znanje, iskustvo i fudbalski intelekt zarad radosti, recimo, nekoliko stotina dece u omladinskoj školi, naročito Užičana i ljudi iz našeg kraja u crveno-crnom dresu. Ne pričaju napamet svuda u svetu, širom provincije svake od većih država, da je najveće bogatstvo za klub podatak koliko ima svojih đaka među seniorima. Videćemo kako se odvija situacija, pa ćemo i da reagujemo, na najbolji način.

Izvor: zurnal.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla