8.2 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Rajevac: Hoću Slobodu na zdravom temelju

Milovan Rajevac, doskora selektor Tajlanda, o aktuelnom trenutku ponosa užičkog regiona na ivici provalije.

Sloboda – stara ljubav i česta misao u glavi Milovana Rajevca. Selektor Tajlanda do Badnjeg dana i poraza od Indije, na startu Kupa Azije, osluškivao je novosti i tokom januara, daleko od otadžbine i srpskog fudbala, ipak, sa posebnom pažnjom usmerenom na zlatiborski region.

– I kad sam bio učesnik Mondijala 2010. u Južnoj Africi, razmišljao sam o srpskom fudbalu. Trudim se da uvek budem u toku sa zbivanjima od Subotice do Vranja i južnije, do granice sa Makedonijom. Obišao sam sve kontinente, u deset dana video i kakva su, recimo, sva četiri godišnja doba, međutim, obići ceo svet i doći među svoj narod, e, od toga nema ništa lepše. Tako je i sad, pratim, naravno sve fudbalsko kod nas, a što se tiče moje Slobode, pomoći ću i zbog Milovana Đorića – uzdahnu i reče Milovan Rajevac.

Ponos Užica i Užičana zimuje na pretposlednjem mestu u Prvoj ligi. Jedino je Novi Pazar lošije plasiran, takođe još jedan, ne tako davno, član elitnog društva.

– Odlazio sam iz rodnog kraja, teška srca, moram da priznam, naročito u danima mladosti, ali kad god sam se vraćao kući jedna od prvih pomisli bila mi je – Sloboda. Tamo sam igrao, gubio i dobijao utakmice, sedeo na klupi… To je jedna od četiri moje ljubavi u fudbalu. Imam još tri. Nisam sad, odmah da razjasnim, u prvim borbenim redovima, kako se kaže u našem narodu. Želim Slobodi da ustane, da stane na zdrave noge, a to nije moguće bez sloge i sportskog jedinstva.

Najavljena je Slobodina Skupština, kao lek za ozdravljenje užičkog fudbalskog predvodnika, decenijama.

– Sačekaćemo malo – pričao je juče Milovan Rajevac šetajući snegom pokrivenim svojim Zlatiborom, u društvu supruge Vesne. – Slobodi se mora pomoći, a kako i ko i na koji način, to je sad već drugi par cipela. Voljan sam i spreman da sa sportske strane uložim svo svoje znanje, iskustvo i fudbalski intelekt zarad radosti, recimo, nekoliko stotina dece u omladinskoj školi, naročito Užičana i ljudi iz našeg kraja u crveno-crnom dresu. Ne pričaju napamet svuda u svetu, širom provincije svake od većih država, da je najveće bogatstvo za klub podatak koliko ima svojih đaka među seniorima. Videćemo kako se odvija situacija, pa ćemo i da reagujemo, na najbolji način.

Izvor: zurnal.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla