ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Radovi u Mesnoj zajednici Turica

Nakon završetka rekonstrukcije dela Ulice Ive Andrića krenulo se u kompletnu rekonstrukciju Ulice Dušana Popovića. Vrednost svih radova, kojim je obuhvaćena izgradnja kišne kanalizacije i rekonstrukcija kolovoza je oko 15 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Užica.

Prema rečima direktora JP „Užice razvoj“ Nikole Maksimovića ovo je jako bitan projekat u sklopu rešavanja kompletnog sistema kišne i fekalne kanalizacije, odnosno otpadnih i kišnih voda na teritoriji Mesne zajednice Turica.

„Nakon izrade kompletne infrastrukture u Ulici Ive Andrića i izrade fekalnog kolektora počeli su radovi na rekonsturkciji u Ulici Dušana Popovića u ukupnoj dužini od 500 m. Počelo je sa skidanjem postojećeg asfalta, na celokupnoj deonici urađena je kompletna gasifikacija sa preko 40 novih priključaka. Trenutno se radi nedostajući deo voda kišne kanalizacije u dužini od 500 m koju ćemo upojiti u postojeću kišnu kanalizaciiju“- rekao je Maksimović.

Radove, čiji se završetak očekuje za 30 dana, izvode Stabil pro i JKP „Niskogradnja“.

Član Gradskog veća Vladimir Sinđelić naveo je da Grad Užice i dalje radi po planu i programu, mada je ova godina malo teža od prethodnih.

„Trenutno radimo u Mesnoj zajednici Turica, završeni su radovi u Ulici Ive Andrića, radi se Ulica Dušana Popovića, radi se kolektor u donjem delu Turice, i nastavićemo da radimo još dva manja putna pravca udruženim sredstvima sa građanima. Što se tiče seoskih mesnih zajednica, trenutno se radi u Mesnoj zajednici Ravni, i radimo putne pravce u MZ Lipa.“

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март