Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Radovi četvrte faze izgradnje zlatiborske Gold gondole u punom jeku (VIDEO)

Kako teku radovi četvrte faze izgradnje zlatiborske Gold gondole na terenu se uverila direktorka Bojana Božanić sa svojim saradnicima. Ova faza podrazumeva izgradnju stubova od međustanice do vrha Tornik, koja je po oceni nadležnih usklađena sa planiranom dinamikom.

U toku je postavljanje ankera na stubovima 20 i 21 koji su prvi na trasi od međustanice do vrha Tornik. Na terenu su predstavnici firme „Amiga“ i užičkog „Jedinstva“, angažovani na montaži i betoniranju, te zajedničkim delovanjem odmiču u realizaciji poslova. Radi lakšeg prolaska mašina na nekoliko lokacija krenuće se sa uređenjem šumskih puteva.

„Uglavnom se sve odvija kako treba. Vreme nas služi, i bez obzira na kišu koja je padala prethodnih dana, ipak se radovi odvijaju u skladu sa dinamikom. Očekujemo da će u naredna dva meseca kompletno biti završeni građevinski radovi, nakon čega bi trebalo da se krene sa montažom stubova. U trećoj nedelji juna očekujemo dolazak partnera iz Francuske. Tada ćemo napraviti presek stanja, i porazgovarati o planovima za dalje. Očekujem da ćemo do tada imati dozvolu za međustanicu, te ćemo moći da razgovaramo i o aktivnostima vezanim za uređenje terena u neposrednoj blizini međustanice, koja se nalazi između stubova 19 i 20“, kaže direktorka Gold Gondole Bojana Božanić.

Božanićeva podseća da je tehnička dokumentacija za četvrtu fazu radova kompletirana i da će se početkom juna krenuti sa radovima na međustanici, jer nema nikakvih prepreka, osim sitnih administrativnih koje će, nada se, biti rešene u najskorije vreme.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

SZO: Ne nosite maske osim ako niste zaraženi ili brinete o nekom ko jeste

Oglasna Tabla

Istraživanje u Honkongu: Virus na temperaturi od 70 stepeni umire za pet minuta

Oglasna Tabla

EPS: Poziv građanima za očitavanje brojila

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 31. mart

Oglasna Tabla

Još jedan novi slučaj infekcije u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Naredba o prestanku rada frizerskih i kozmetičkih salona

Oglasna Tabla

Zasedao Štab za vanredne situacije opštine Požega

Oglasna Tabla

Nastavljena dezinfekcija gradskih ulica

Oglasna Tabla

44 nove osobe pozitivne na Covid-19 virus

Oglasna Tabla