Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Radnici Dečijeg odmarališta Zlatibor preraspoređeni u druge ustanove i javna preduzeća

Epidemija korona virusa otežala je funkcionisanje svih pravnih subjekata u svetu, pa i u Srbiji i Užicu, ali među onima koji su najviše pogođeni svakako su svi kojima je osnovna delatnost turizam.

Ustanova Dečije odmaralište Zlatibor, čiji je osnivač Grad Užice, od početka epidemije je u vrlo teškom položaju. Ovo odmaralište se bavi dečijim turizmom, a po preporuci Ministarstva prosvete obustavljene su rekreativne nastave, zimovanja, letovanja, sportski kampovi. Iz tog razloga Dečije odmaralište Zlatibor, koje se finansira tržišto, odnosno nije na budžetu Grada, došlo je u veoma nazavidnu situaciju.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević navela je da je Grad Užice preduzeo neophodne radnje da radnici Odmarališta ne ostanu bez posla.

„Uz saglasnost svih zaposlenih, sindikata, doneli smo odluku da 23 radnika iz Dečijeg odmarališta Zlatibor preraspodelimo u druga javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Grad, sve sa jednim ciljem da radnici ne ostanu bez posla i da prema tome koje su stručne spreme zauzmu radno mesto u drugom javnom preduzeću ili ustanovi. Ovo je primer dobre prakse i poštovanje odluke Vlade Srbije da nijedan radnik ne ostane bez posla za vreme pandemije korona virusa.“

Direktor Dečijeg odmarališta Zlatibor Vladan Cuparić zahvalio se gradonačelnici, Gradskoj upravi i svim direktorima koju su bezrezervno izašli u susret i dali podršku Dečjem odmaralištu u ovom teškom trenutku, što su sve zaposlene zbrinuli i na jedan veoma lep način prihvatili.

„Nalazimo se u jako teškoj situaciju, nazapamćenoj, koja je poremetila naše poslovanje, ali se nadamo da ćemo već iduće godine biti u mogućnosti da ponovo počnemo da radimo, organizujemo dočeke dece, da radimo školski turizam i da ćemo biti u mogućnosti svima da se zahvalimo i uzvratimo dobrim gestom.“

Cuparić je rekao i da je jedan deo menadžmenta Dečjeg odmarališta, odnosno direktor i šef rečunovodstva nisu raspoređeni, jer neko mora da ostane u Ustanovi, pošto treba uraditi završni račun i Plan i program poslovanja za narednu godinu.

Prema rečima predsednika sindikata ustanove Dečije odmaralište Zlatibor Zorana Stanojčića ideja za privremeno premeštanje zaposlenih po javnim preduzećima i ustanovama došla je od rukovodstva i sindikata Dečijeg odmarališta Zlatibor u dogovoru sa Gradom.

„Odmaralište je došlo u jednu nazavidnu situaciju zbog pandemije korona virusa gde su zaposleni ostali bez posla. Dogovorom i uz veliku pomoć gradskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnicom, sa kojom je sindikat i rukovodstvo odmarališta imalo sastanak, našli smo jedno rešenje gde su zaposleni Ustanove privremeno dobili radna mesta dok se ova situacija sa korona virusom ne završi. Kolege koje su raspoređene po javnim preduzećima i ustanovama lepo su se uklopili u nove sredine. Zahvalni smo svima koji su izašli u susret i našli mogućnost da prime 23 kolega, samo je par ljudi ostalo neraspoređeno, ali s obzirom na broj koje je zaposlen to je dobro. Kolege više ne razmišljaju o ličnom dohotku i nadamo se da ova situacija sa virusom neće dugo trajati. Nama zaposlenima nije bila namera da sedimo i čekamo platu, već da budemo korisni društvu i da našu platu zaradimo.“

Slađana Sokić, zaposlena u Dečjem odmaralištu Zlatibor istakla je da se svi prilagođavaju novonastaloj situaciji, da su ih kolege u Predškolskoj ustanovi lepo prihvatile.

„Malo je drugačije u odnosu na Dečije odmaralište Zlatibor, ali se snalazimo. Zahvalili bi se Gradu Užicu, rukovodstvu što su nam omogućili da radimo, nismo ostali bez posla i nadamo se da će ova situacija sa virusom što pre proći.“

Izvor.uzice.rs/Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА