Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Радници Биоктоша траже повећање регреса и минималне цене зараде

Раднике Јавно комуналног преузећа Биоктош који су јутрос испред Градске куће протествовали због тешке материјалне ситуације у којој се налазе, примило је градско руководство са којима је одржана састанак у Великој сали Градске куће. На састанку је разговарано о повећању регреса и минималне цене зараде, саопштио је за Радио Луну заменик градоначелнице Драгољуб Стојадиновић након састанка и навео да је постигнут договор да се радници врате на посао и сутра званично донесу своје захтеве, а да се решење за њихове проблеме пронађе у наредних десетак дана.

Радници Биоктоша нису желели да дају изјаве, као ни представници синдиката који су истакли да они не воде ове протесте, већ да су запослени сами ово урадили.

Заменик градоначелнице Драгољуб Стојадиновић је за Радио Луну рекао да је на састанку са запосленима ЈКП Биоктош разговарано око материјалног статуса радника.

–Ради се о повећању регреса, помиње се и повећање минималне цене зараде. Видећемо шта Јавно комунално предузеће Биоктош може да издржи од тога, шта град може да издржи, па ћемо да видимо даље. Постигнут је договор, људи се враћају на посао, настављају са радом. Сутра долазе њихови представници са захтевима, решење би требало да буде у наредних 10 до 15 дана, надамо се на обострано задовољство, навео је Стојадиновић.

Извор: radioluna.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Годишњица завршетка НАТО бомбардовања: 24 године од краја Битке на Кошарама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела 16. Полицијада на Златибору (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 10. јун

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу