24.4 C
Uzice
октобар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Radio-klub na meti vandala

Užice – Prostorije užičkog radio-kluba u Dečanskoj 19 su postale stalna meta vandala. U poslednjem napadu koji se dogodio pretprošle noći, razbijena su dva stakla. Pre nedelju dana je polomljena ukt antena i razbijeno je jedno veliko staklo.

To nisu jedini napadi. Ranije su već jednom prozori i spoljni zidovi prostorja izlepljeni nalepnicama huligana sa oznakama fudbalskog kluba Sloboda a pre toga je polomljena i svetleća tabla sa znakom radio-kluba.

Da li neko ima nešto protiv postojanja radio-kluba pa to izražava na ovaj način ili je samo slučajnost što se prostorije nalaze na neosvetljenom malom platou ne znamo.

Na istom platou se nalazi nekoliko radnji i prostorije udruženja pčelara. Od vlasnika radnji smo saznali da su i oni imali problema sa pokušajima provala. Prostorije udruženja pčelara su nedavno potpuno izgorele, a nezvanično smo saznali da je utvrđeno da su zapaljene ubacivanjem vatre spolja.

Redovno se dešava da se na platou okupljaju ljudi koji donose alkohol i vrše i malu i veliku nuždu. Ceo plato je pokriven staklom razbijenih flaša i raznim drugim otpacima koje ostavljaju iza sebe.

Naš radio-klub nema stalne izvore finansiranja pa svaka neplanirana popravka posle napada vandala za nas predstavlja ozbiljan problem. Razbijeni svetleći panel nismo ni uspeli da zamenimo jer je to za nas skupo.

Umesto da vreme, energiju i sredstva usmeravamo na rad sa mladima mi smo sada prinuđeni da svake nedelje vršimo popravke.

Kome radio-klub može da smeta? Radio-amateri društvu mogu da budu samo korisni. Mladima približavamo svet radio-tehnike i elektrotehnike, obučavamo ih, kada zatreba na raspolaganju smo da pomognemo kome god treba kroz sistem za vanredne situacije. Nismo na budžetu Grada, novca
nemamo, sve aktivnosti finansiramo sami, a umesto podrške dobijamo
polomljena stakla.

YU1ABH
Radio klub „Aco Vučković“ Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pomeranje kazaljki u noći između subote i nedelje

Oglasna Tabla

Asfaltirano pet putnih pravaca u Gorjanima

Oglasna Tabla

Javni poziv za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje u 2019. godini

Oglasna Tabla

Skandal u Arilju-Došli da odigraju humanitarnu akciju dočekale ih zaključane prostorije stadiona

Oglasna Tabla

Akcija prikupljanja otpada na Tić polju

Oglasna Tabla

Novi Zakon od decembra: Nemaš dokaz o poreklu imovine, porez 75 procenata

Oglasna Tabla

Nebojša Đurić – Volja je pokretač svega

Oglasna Tabla

Objavljen poziv za nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju / rekonstrukciju objekata u Paraćinu, Kruševcu i Užicu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 22. oktobar

Oglasna Tabla