OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Radio-klub na meti vandala

Užice – Prostorije užičkog radio-kluba u Dečanskoj 19 su postale stalna meta vandala. U poslednjem napadu koji se dogodio pretprošle noći, razbijena su dva stakla. Pre nedelju dana je polomljena ukt antena i razbijeno je jedno veliko staklo.

To nisu jedini napadi. Ranije su već jednom prozori i spoljni zidovi prostorja izlepljeni nalepnicama huligana sa oznakama fudbalskog kluba Sloboda a pre toga je polomljena i svetleća tabla sa znakom radio-kluba.

Da li neko ima nešto protiv postojanja radio-kluba pa to izražava na ovaj način ili je samo slučajnost što se prostorije nalaze na neosvetljenom malom platou ne znamo.

Na istom platou se nalazi nekoliko radnji i prostorije udruženja pčelara. Od vlasnika radnji smo saznali da su i oni imali problema sa pokušajima provala. Prostorije udruženja pčelara su nedavno potpuno izgorele, a nezvanično smo saznali da je utvrđeno da su zapaljene ubacivanjem vatre spolja.

Redovno se dešava da se na platou okupljaju ljudi koji donose alkohol i vrše i malu i veliku nuždu. Ceo plato je pokriven staklom razbijenih flaša i raznim drugim otpacima koje ostavljaju iza sebe.

Naš radio-klub nema stalne izvore finansiranja pa svaka neplanirana popravka posle napada vandala za nas predstavlja ozbiljan problem. Razbijeni svetleći panel nismo ni uspeli da zamenimo jer je to za nas skupo.

Umesto da vreme, energiju i sredstva usmeravamo na rad sa mladima mi smo sada prinuđeni da svake nedelje vršimo popravke.

Kome radio-klub može da smeta? Radio-amateri društvu mogu da budu samo korisni. Mladima približavamo svet radio-tehnike i elektrotehnike, obučavamo ih, kada zatreba na raspolaganju smo da pomognemo kome god treba kroz sistem za vanredne situacije. Nismo na budžetu Grada, novca
nemamo, sve aktivnosti finansiramo sami, a umesto podrške dobijamo
polomljena stakla.

YU1ABH
Radio klub „Aco Vučković“ Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla