ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

“Путовање у средиште земље”

Ужице – У оквиру Еразмус + прогарама у коме је Град Ужице партнер по први пут двоје ужичких средњошколаца путовало је у Турску. Они су заједно са координатором Канцеларије за младе, Ужице и Србију представљали кроз програм “Путовање у средиште земње”.

 

Од 12. до 21. децембра ужички средњошколци су боравили у Турској, у оквиру омладинске размене и пројекта чији је циљ упознавање учесника са археологијом и културом Турске, као и са културом других земаља учесница.

Једна од најзанимљивијих локација на којој су ученици били, сигурно је посета и обилазак Анткабир – маузолеју Мустафе Кемала Ататурка, првог председника Турске Републике. Маузолеј се налази у главном граду Турске, Анкари. Атакуле је комуникацијски и посматрачки торањ висок 125 м (410 стопа) који се налази у округу Чанкаја у централној Анкари, Турска, и једна је од главних знаменитости града. Tорањ се може уочити са скоро било ког места у граду током ведрих дана.

Етнографски музеј се налази на планини, а изложбе у целости карактеришу културу и живот Турске. Национална одећа, муслимански теписи, разне тканине, народни музички инструменти, текстил, фајанс део су поставке у којој су поред ученика из Србије учествовали и ученици из Румуније и Украјине.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић