ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Путеви“ расписали тендер за санацију „црних тачака“

Јавно предузеће „Путеви Србије“ расписало је тендер за израду техничке документације за санацију црних тачака на државним путевима у Србији, у циљу повећања безбедности саобраћаја на тим локацијама. Циљ израде пројекта је да се спроведе одговарајућа анализа којом ће се утврдити недостаци и фактори који угрожавају безбедност саобраћаја, уз давање предлога одговарајућих мера којима ће повећати безбедност одвијања саобраћаја. Процењена вредност јавне набавке је 13,3 милиона динара

Такође, за потребе Путева је потребно и да се израде пројекти саобраћаја и саобраћајне сигнализације, на основу којих ће се извршити постављање одговарајуће саобраћајне сигнализације за санирање фактора који угрожавају безбедно одвијање саобраћаја на црним тачкама.

Рок за подношење понуда је 22. децембар.

У оквиру тендерске документације, Путеви Србије дали су списак 30 (тридесет) локација – црних тачака које су предмет пројекта.

Између осталог, то су следеће деонице: Трбушани – Чачак (Љубић), Пожега (Ариље) – Ужице, Горња Сабанта – Јагодина, Стара Пазова (центар) – Граница АПВ (Нова Пазова), петља Марадик – петља Инђија.

Међу 30 локација (црних тачака) су и: Крушевац (Ђунис) – Каоник (Ђунис), Петља Суботица југ – петља Жедник, Петља Београд – петља Бубањ Поток (Лештане), Петља Крњача – Београд (Богословија), Зрењанин (Ечка) – Зрењанин, Петља Остружница – петља Сурчин југ, Петља Остружница – петља Сурчин југ..

Како се наводи у документацији, пројектант у првој фази има обавезу да изврши проверу безбедности саобраћаја у зони сваке од локација које је предмет пројекта и о томе сачињава посебан извештај, који обавезно садржи предлог грађевинских и саобраћајних мера којима ће се повећати безбедност саобраћаја.

Обавеза пројектанта је и да обави састанке са представницима надлежних саобраћајних полиција о надзорним органима задуженим за одржавање деонице на којој се налазе црне тачке и да од њих прикупи информације о црним тачкама које су предмет пројекта, посебно о њиховом мишљењу о мерама које је потребно предузети на овим локацијама ради повећања безбедности саобраћаја.

У другој фази, на основу закључака спроведене провере, пројектант приступа изради саобраћајних пројеката (пројеката саобраћаја и саобраћајне сигнализације), у оквиру којих реализује саобраћајне мере које су предложене у оквиру израђеног извештаја.

Рок за израду извештаја о провери безбедности саобраћаја и сваког саобраћајног пројекта износи 300 календарских дана од дана закључења уговора.

Роком за израду није обухваћено време потребно за анализу извештаја од стране наручиоца (Путеви Србије), прикупљање информација, услова, података и мишљења од стране имаоца јавних овлашћења, наручиоца и других заинтересованих субјеката и организација, као ни период потребан за преглед документације од стране Наручиоца (Путева Србије).

Извор: Нова Економија

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА