ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ПУ Ужице: У фебруару из саобраћаја искључено 357 возача

Према подацима припадника министарства унутрашњих послова у Ужицу током фебруара откривено је и пријављено укупно 75 кривичних дела, што је за 9 посто мање у односу на исти месец прошле године.

–Од тога је 66 кривичних дела из области општег криминала, пет кривичних дела из области привредног криминала, три дела из области еколошког криминала и једно дело из области високотехнолошког криминала. Полицијски службеници расветлили су 68 посто кривичних дела општег криминал извршених од стране непознатих лица, наводи се у саопштењу ПУ Ужице.

Извршено је девет кривичних дела против живота и тела и 18 кривичних дела против имовине. Док је према наводима ПУ Ужице током фебруара полиција запленила више од 800 грама марихуане и мању количину кокаина.

–У области јавног реда и мира остварено је повољно стање, будући да нису регистровани тежи облици нарушавања јавног реда. Евидентирано је 41 јавно окупљање. По Закону о јавном реду и миру евидентирано је 35 прекршаја, од којих је 11 извршено на улицама и на тргу, док је 7 извршено у угоститељским објектима, саопштили су из ПУ Ужице.

У фебруару 2024. године на путевима које покрива Полицијска управа у Ужицу догодило се укупно 29 саобраћајних незгода.

–Од којих девет са настрадалим лицима, у којима је погинуло једно лице, троје задобила тешке, а осам лаке телесне повреде. Према категоријама учесника у саобраћају, погинуо је возач путничког возила, а међу повређенима највише је путника у путничким возилима – пет и возача у путничким возилима – четири. У контроли саобраћаја откривено је 4.577 саобраћајних прекршаја. Из саобраћаја је искључено укупно 357 возача, од којих 174 због управљања возилом под дејством алкохола и 12 под дејством психоактивних супстанци, наводи се у саопштењу.

У току фебруара 2024. године на подручју Полицијске управе у Ужицу регистровано је 11 миграната, од којих је 10 изразило намеру за добијање азила у Републици Србији. На подручју Полицијске управе у Ужицу извршена је пријава боравишта за више од 7.060 страних држављана, што је за 18 посто више у односу на исти месец претходне године, саопштили су из ПУ Ужице.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Омладинска картица – ПРИЈАВИ СЕ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас отварање нове пумпе на ауто – путу „Милош Велики” у смеру ка Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА