ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ПУ Ужице у децембру 2023. остварила добре резултате рада и одржала повољно стање безбедности

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу током децембра 2023. године остварили су добре резултате рада и одржали повољно стање безбедности.

Током децембра откривено је и пријављено укупно 88 кривичних дела, што је за 24 одсто мање у односу на исти месец прошле године, од којих је 81 кривично дело из области општег криминала, пет кривичних дела из области привредног криминала, једно дело из области високотехнолошког криминала и једно дело из области еколошког криминала. Полицијски службеници расветлили су 56 одсто кривичних дела извршених од стране непознатих лица.

Извршена су четири кривична дела против живота и тела и 19 кривичних дела против имовине. Број тешких крађа мањи је за 25 одсто.

Током децембра полиција је запленила више од четири килограма марихуане.

У области јавног реда и мира остварено је повољно стање, будући да нису регистровани тежи облици нарушавања јавног реда. Евидентирана су 43 јавна окупљања. Сва јавна окупљања протекла су без извршених кривичних дела и прекршаја. По Закону о јавном реду и миру евидентиран је 31 прекршај, од којих је 12 извршено на улицама и на тргу, док је 10 извршено у угоститељским објектима.

Стање безбедности ученика и школа је задовољавајуће. Није било извршених кривичних дела у школама на подручју Полицијске управе у Ужицу.

У децембру 2023. године на путевима које покрива Полицијска управа у Ужицу догодило се укупно 55 саобраћајних незгода, од којих 23 са настрадалим лицима, у којима су погинула два лица, осам задобило тешке, а 26 лаке телесне повреде. Према категоријама учесника у саобраћају, погинули су један пешак и један возач путничког возила, а међу повређенима је највише возача у путничким возилима – 15 и путника у путничким возилима – 13.

У контроли саобраћаја откривено је 3.687 саобраћајних прекршаја. Из саобраћаја је искључено укупно 355 возача, од којих 227 због управљања возилом под дејством алкохола и осам под дејством психоактивних супстанци.

У току месеца децембра 2023. године на подручју Полицијске управе у Ужицу регистровано је 12 миграната, од којих је осам изразило намеру за добијање азила у Републици Србији. На подручју Полицијске управе у Ужицу извршена је пријава боравишта за више од 10.500 страних држављана, што је за 20 одсто више у односу на исти месец претходне године.

Током децембра, на територији Полицијске управе у Ужицу, одузето је 16 комада оружја, све у легалном поседу.

Полицијска управа у Ужицу, током децембра 2023. године, издала је 1.666 личних карти, 579 путних исправа, 1.061 возачку и 175 пробних возачких дозвола, као и 1.772 саобраћајне дозволе.

Полицијска управа у Ужицу ће и у наредном периоду наставити са активним безбедносним покривањем подручја, ради безбедносне превенције и спречавања извршења кривичних дела, прекршаја и остваривања адекватне безбедности саобраћаја на путевима.

Извор: Глас западне Србије

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама

Репертоар Народног позоришта Ужице

Још данас топло и суво, од уторка киша и пад температуре

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“