OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prvih sto knjiga, poklon sugrađanke sa Novog Zelanda, uskoro stiže u Užice

Par dana nakon objavljivanja teksta o akciji prikupljanja donacija Užičanke Nede Zdravković sa Novog Zelanda za slanje 3. 000 knjiga koje želi da pokloni Narodnoj biblioteci Užice, u redakciju portala Pasaž  stiglo je obaveštenje da je nekoliko donacija već uplaćeno i da je taj iznos dovoljan da pošalje prvi paket od sto knjiga. Neda je, uz obaveštenje, iskazala zahvalnosti svima koji su podelili tekst o njenoj nameri, onima koji su podelili link ka stranici sajta, a najviše onima koji su doniranjem sredstava pomogli njenu želju i nameru da poklonom lične biblioteke obogati knjižni fond Narodne biblioteke Užice.

Zajedno sa Nedom delimo radost što će Užičani uskoro moći da čitaju deo njene kolekcije, za koju se nadamo da će, vremenom stići kompletna, te tako sugrađanima omogućiti da svoja saznanja prošire i čitajući knjige na nekom od stranih jezika.

Slanje jedne kutije sa od 100 do 150 knjiga ( zavisno od veličine knjiga) sa Novog Zelanda do Užica košta oko 300 novozelandskih dolara, ili 200 evra, tako da se, zajedno sa darodavcem, nadamo da će kap po kap, cilj na kraju biti i ispunjen.

Ovom prilikom, i uz zahvalnosti redakcije na donirani sredstvima, još jednom podsećamo na link na kome se mogu naći detalji o ovoj akciji, kao i uplatiti sredstva za njen nastavak: https://givealittle.co.nz/cause/book-donations-for-serbia

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Alergije – Ko se promenio, biljke ili mi

Oglasna Tabla

Lek iz prirode koji oporavlja svaku ćeliju u organizmu

Oglasna Tabla

Slatkiš koji se ne odbija: Mekana pita sa višnjama i pudingom koju ćete obožavati

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za petak – 29. maj

Oglasna Tabla

Uskoro nove donacije bratskog grada Harbina

Oglasna Tabla

Zoran se bavi maketarstvom 50 godina: U njegovoj radionici zajedno Hitler, Draža i Milošević

Oglasna Tabla

Izložba: Arhitektura u Salcburgu

Oglasna Tabla

Manastir u Egiptu, najstariji na svetu, čuva brojne srpske tragove i krsnu slavu kao deo srpske tradicije

Oglasna Tabla

Izrada digitalnog vodiča Arilja

Oglasna Tabla