4.8 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prvih sto knjiga, poklon sugrađanke sa Novog Zelanda, uskoro stiže u Užice

Par dana nakon objavljivanja teksta o akciji prikupljanja donacija Užičanke Nede Zdravković sa Novog Zelanda za slanje 3. 000 knjiga koje želi da pokloni Narodnoj biblioteci Užice, u redakciju portala Pasaž  stiglo je obaveštenje da je nekoliko donacija već uplaćeno i da je taj iznos dovoljan da pošalje prvi paket od sto knjiga. Neda je, uz obaveštenje, iskazala zahvalnosti svima koji su podelili tekst o njenoj nameri, onima koji su podelili link ka stranici sajta, a najviše onima koji su doniranjem sredstava pomogli njenu želju i nameru da poklonom lične biblioteke obogati knjižni fond Narodne biblioteke Užice.

Zajedno sa Nedom delimo radost što će Užičani uskoro moći da čitaju deo njene kolekcije, za koju se nadamo da će, vremenom stići kompletna, te tako sugrađanima omogućiti da svoja saznanja prošire i čitajući knjige na nekom od stranih jezika.

Slanje jedne kutije sa od 100 do 150 knjiga ( zavisno od veličine knjiga) sa Novog Zelanda do Užica košta oko 300 novozelandskih dolara, ili 200 evra, tako da se, zajedno sa darodavcem, nadamo da će kap po kap, cilj na kraju biti i ispunjen.

Ovom prilikom, i uz zahvalnosti redakcije na donirani sredstvima, još jednom podsećamo na link na kome se mogu naći detalji o ovoj akciji, kao i uplatiti sredstva za njen nastavak: https://givealittle.co.nz/cause/book-donations-for-serbia

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla