Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Prvi uprkos problemu: Vesnić pobedio u Slovačkoj

Milovan Vesnić je osvojio prvu trku Centralnoevropskog šampionata na krugu u klasi D4-3500 voženu ovog popodneva na Slovakija ringu.

Na autodromu kraj Bratislave viđen je sveslovenski podijum: pored srpskog automobiliste, koji se u “kupri” dovezao do najvišeg stepenika postolja, našli su se drugoplasirani Čeh Vaclav Nimč, vozač “audija” i trećeplasirani Slovak Martin Riba u “folksvagenu”.

Vesniću je ovo peta pobeda u tekućoj CEZ sezoni, a za nju je morao da se pomuči. Startovao je s pol-pozicije u klasi, apsolutno osamnaesti, i u prvim krivinama odolevao je Nimčovim napadima. Balint Hatvani je u “alfi” savladao Ribu, ali je iz njihovog kratkog duela kao bolji ipak izašao domaći takmičar.

Vodeći kvartet dočekao je i šesti krug u nepromenjenom poretku Vesnić – Nimč – Riba – Hatvani, a onda su počeli problemi srpskog takmičara.

Kada je u šestom krugu na kraju glavnog pravca osetio snažne vibracije na prednjoj osovini, Mikica je spustio tempo i to je Nimč iskoristio da preuzme vođstvo. Nakratko je izgledalo da i Riba vidi svoju šansu da napreduje, ali se Vesnić ubrzo konsolidovao i krenuo u pokušaj da povrati izgubljeno. U isto vreme u boks je skrenuo Hatvani i “alfa” je ispala iz trke.

Milovan se vratio na čelo klase u osmom krugu. Manevar je tekao kroz tri krivine: Vesnić je bio s unutrašnje strane “audija” u osmom zavoju, na takvoj poziciji je ostao i u devetom, a u blagoj ukosnici, na krivini 10, Užičanin je dovršio obilaženje koji mu je u krajnjoj instanci donelo pobedu u Slovačkoj.

Paralelno s tom borbom, Vesnić i Nimč morali su da se uklone vodećem takmičaru iz najjače D4+3500 klase u diviziji preko 2 litra, na šta su upozoravani i plavim zastavama. Riba se dobro snašao u nastaloj gužvi, pomerio je Nimča na treće mesto, koje je Čeh ipak osvojio u direktnom dvoboji u poslednjem, devetom krugu.

Prvih pet u klasi D4-3500 kompletirali su Radim Adamek u “BMW-u” i Vesnićev timski kolega Jakub Višomirski u “hondi sivik TCR”.

Tim ASK Vesnić moraće da istraži šta se dogodilo sa “kuprom”, kao i da pronađe potpuno drugačiji setap za automobil svog poljskog vozača, jer se ovaj žalio na ogromno podupravljanje u sporim krivinama.

Nastavak programa u CEZ diviziji preko 2 litra predviđen je za nedelju. Nove kvalifikacije voze se u 10:15, a druga i poslednja trka vikenda startuje u 15 sati.

Izvor: serbiaring.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla