13.8 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

PRVI STRELIČARSKI KLUB U ČAJETINI

FORMA

Predstavnici Streličarskog saveza Srbije održali su u Čajetini prezentaciju streličarstva i pomogli osnivanje novog streličarskog kluba „Zlatiborac“ u čijem početnom radu će učestvvati članovi i treneri Kluba borilačkih veština „Šogun“ i planinarskog društva „Aleksandar Džavović“.

Ratnička veština koja je nekada obezbeđivala opstanak ljudima sada je ozbiljan olimpisjki sport. Deca i mladi u čajetinskoj dvorani pažljivo su slušali o osnovama tehnike streličarstva i delovima luka jedva čekajući da odapnu po koju strelu na prezentaciji sporta koji je u Srbiji u trećoj kategoriji. Predsednik streličarskog saveza Srbije Dragan Svilanović ovim javnim časom podržao je osnivanje streličarskog kluba „Zlatiborac“ u Čajetini.

Sport za koji je potrebna ozbiljna psihička i fizička priprema može poboljšati koncetraciju za bavljenje ostalim sportovima. Prvi streličarski klub u Čajetini pokrenuli su Radiša Spasojević iz Kluba borilačkih veština „Šogun“ i Dragan Žunić i Đorđe Marjanović iz Planinarskog društva „Aleksandar Džavović“.

strele-1-300x200

Najboljem srpskom streličaru Luki Popoviću za samo jednu strelu izmakao je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, gde bi se takmičio i sa predstavnicima svetske velesile Južne Koreje. Plan streličarskog saveza Srbije je da proširi bazu kako bi došao do kvalifikanta za Olimpijske igre. Klub „Zlatiborac“ će najpre sarađivati sa Srđanom Ilićem iz streličarskog kluba „Knez Lazar“ iz Petrovca na Mlavi dok se ne osposobe lokalni treneri.

Iz novog kluba u Čajetini pozivaju da se jave svi zainteresovani za ovaj vid sportske aktivnosti.

Izvor:zlatiborpress.rs/Foto: PD „Aleksandar Džavović“

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla