OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Prvi put “Stanje stvari ” Uroša Đurića u Užicu

U galeriji Reflektor u Krčagovu u subotu 19. juna u 13 časova biće otvorena izložba slika Uroša Đurića “Stanje stvari”.

Brižit Huk u svojoj kritici piše, da kada Uroš Đurić slika, on to radi sa ohrabrujućom svešću konceptualnog umetnika.

„Đurić meša stilove i koncepte i neguje ironičan žanr istinskog intelektualca čiji uspeh potiče iz njegove – ponekad traumatične povezanosti sa manjinama s jedne strane i njegovoj pripadnosti eliti sa druge strane. Kada Uroš Đurić uđe u taksi u Beogradu, pozdravljaju ga kao pop zvezdu. Između ostalog, penzionisani panker uživa u glamuroznom imidžu čija fascinacija prevazilazi umetničku scenu srpskog glavnog grada.“

U 1994. glumac, izdavač andergraund stripova, grafički dizajner, DJ u klubu poznatom kao Rupa, urednik važnih radio emisija na B92, objavio je Manifest autonomizma zajedno sa Stevanom Markušem i time utvrdio “lični princip” kao glavnu motivaciju za stvaranje umetnosti na obodu društva u kojem su bankari, političari, kriminalci i ratni zločinci smatrani herojima. “Najvažniji kriterijum za ulazak u njihov klub” priseća se Đurić, “bio je da im se pridružiš u njihovoj igri”.

Rođen 1964. u Beogradu. Studirao Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu i Slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Diplomirao 1992. i magistrirao 1998. na slikarskom odseku FLU. Tokom karijere izlagao na preko 250 izložbi u vodećim domaćim i svetskim izložbenim prostorima. Radovi mu se nalaze u mnogim značajnim kolekcijama poput bečkih muzeja Albertina i Ludvig, kolekcije Maison Rouge, EVN, Telenor, Zepter, kao i Muzeja grada i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Izložba će biti otvorena u subotu 19. juna u 13 časova uz poštovanje svih epidemioloških mera. Izložba se može posetiti na zakazivanje dan ranije na e mail adresu galleryreflektor@gmail.com od ponedeljka 21. juna do 15. jula u periodu od 15 do 20 časova svakim radnim danom.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Време данас: Слаб снег, ветар у појачању

Oglasna Tabla

Због снега завршио на банкини

Oglasna Tabla

У Севојну протест због укидања педијатрије, лекара нема довољно

Oglasna Tabla

Како све пиво утиче на ваше здравље

Oglasna Tabla

АМСС: Упозорење возачима на опасност од поледице и проклизавања возила

Oglasna Tabla

Обавезно проверите: Да ли знате због чега се квари кисели купус?

Oglasna Tabla

Сваки други тестиран позитиван на коронавирус, омикрон доноси дашак оптимизма

Oglasna Tabla

Промо видео новогодишње атмосфере са Златибора

Oglasna Tabla

Временска прогноза за суботу – 22. јануар

Oglasna Tabla