ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Prvi proizvodi iz „Budimke” kreću sredinom aprila

Požega – Prodajom nekadašnjeg požeškog giganta „Budimke” otvaraju se brojne mogućnosti u opštini Požega.

Po rečima novih vlasnika do sada je rađeno na infrastrukturi u fabrici, a prvi proizvodi se očekuju od sredine aprila.

Krajem prošle godine posle nekoliko bezuspešnih licitacija jedan od najvećih požeških giganata je prodat. Novi vlasnik ITN grupa sada ima velike planove, prvo što sleduje jeste izbacivanje novih proizvoda „Budimke” koji se očekuju već sredinom aprila.

„Kao što sami znate mi smo u ’Budimku’ ušli tek krajem novembra. Od tada pa sve do danas radili smo na infrastrukturnim delovima , da osposobimo fabriku sa strujom, vodom, gasom, i tek u zadnje dve nedelje možemo da prekontrolišemo opremu i vidimo kada ćemo tačno moći da izbacimo prve proizvode. Kao što smo i rekli kad smo kupovali Budimku, naša procena je bila da će proizvodnja početi u prvom kvartalu, što se malo pomerilo za sredinu aprila kada ćemo svakako imati start proizvodnje. Ono što je bitno za meštane je da aktivno krećemo u otkup jagodičastog voća u ovom kraju”, rekao je za TV 5 izvršni direktor ITN grup Aleksandar Marković.

Marković je naglasio da će uslediti i kooperantska proizvodnja, jer kako tvrdi bez kooperanata nema ni budućnosti „Budimke”, a uskoro se očekuje i prijem novih radnika.

„Što se tiče broja zaposlenih, ono što nas veoma raduje jeste da je stigao veliki broj SV – jeva, pozivamo ljude da ih i dalje šalju. U martu krećemo da primamo nove proizvodne radnike, tehnologe i druge profile”.

Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović napominje da će ponovno osposobljavanje nekadašnjeg giganta biti od velikog značaja ne samo za Požegu, već i za ceo Zlatiborski okrug.

„Sigurno će imati jedan veliki značaj za voćarstvo u ovom kraju. Osamdesetih godina kada je Budimka bila u punoj snazi, imala je oko 1000 radnika i 1000 kooperanata. Ta kooperacija se vraća, i mogu očekivati da će sela biti življa, da će se mladi vraćati na selo, naš je akcenat da se mladi što više uključe kako u poljoprivredne poslove, tako i u druge poslove” , kazao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Još jedna od najava jeste saradnja Budimke i poljoprivredne škole „Ljubo Mićić” kroz dualno obrazovanje gde će učenici kasnije imati i priliku zaposlenja.

Izvor:GZS/Foto: GZS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији