ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Први новембарски дан сунчан, крајем дана наоблачење

У Србији ће данас током дана бити претежно сунчано уз слаб и умерен северозападни ветар који ће на истоку повремено бити јак а после подне се очекује ново наоблачење са југозапада, уз скретање ветра на слаб до умерен јужни.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, ујутру постепено разведравање, а само ће још на југоистоку бити облачно са слабом кишом понегде.

Током дана биће претежно сунчано уз слаб и умерен северозападни ветар који ће на истоку повремено бити јак.

После подне ново наоблачење са југозапада уз скретање ветра на слаб до умерен јужни. Јутарња температура од 6 до 11, највиша дневна од 16 до 21 степен. Током ноћи облачно, у југозападним, јужним и југоисточним пределима местимично са слабом кишом.

И у Београду ујутру разведравање, током дана претежно сунчано уз слаб и умерен северозападни ветар. Касније после подне ново наоблачење али ће се задржати суво време, а ветар ће бити у скретању на слаб до умерен јужни.

Јутарња температура око 11, највиша дневна око 19 степени.

Када ће први снег?

Слободан Совиљ, метеоролог и начелник Националног центра за хидрометеоролошки систем, ране најаве и упозорења у РХМЗ, каже за „Блиц“ да прелиминарна прогноза за зиму 2023/2024. указује да ће она да буде у знаку честих падавина и честих температурних осцилација.

Истиче да ако би то поредили са претходном зимом не би требало очекивати да снег у првом делу зиме у потпуности изостане.

– Ако се присетимо прошле зиме снега није било чак ни у планинским пределима. Имали смо око Нове године топао и сув период, када је снег потпуно изостао у свим крајевима. Сада би требао да се у првом делу зиме формира снежни покривач у планинским пределима прво, а онда у јануару и фебруару да долази до повременог стварања и у нижим пределима. Али, како се тај период буде приближавао издаваћемо прецизније и конкретније процене – закључује метеоролог.

Извор: Блиц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА