ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Први кораци Здраве Србије пре седам година у Љубишу

На данашњи дан 2017. године у златиборском селу Љубиш, устаничком месту познатом по ратницима, научницима, писцима, Милан Стаматовић, као председник Иницијативног одбора, Арсен Ђурић, Бојана Божанић, Љубивоје Ршумовић, Милан Парошки, као и многобројни грађани Чајетине, потписали су иницијативу за формирање политичке партије Здрава Србија (ЗС).

И онда, а и данас, програм партије је јасан – заштита националних интереса, очување природних ресурса, децентрализација Србије, уз економски, културни, морални и сваки други опоравак Србије. Стаматовић је тада истакао да су Косово и Метохија срце Србије, а да је Западна Србија њена глава и мозак, док је данашњи председник Извршног одбора ЗС Арсен Ђурић тада нагласио да Здравoj Србији прилази „у нади да ће то бити једна политичка снага која баштини све оне моје идеолошке принципе, програме и вредности и сигуран сам да ћемо успети да из унутрашњости покренемо читаву Србију, да нешто променимо на политичкој сцени“.

Чувени Љубишанин, дечији писац, Љубивоје Ршумовић је као асоцијацију за циљеве којим ће Здрава Србија стремити навео своју песму „Домовина се брани лепотом“, „не само лепотом природе, већ лепотом овога што нам је Бог дао, као и лепотом људских односа и лепотом рођене и нерођене деце, дакле, о свему томе што једну нацију чини нацијом и једну државу државом“.

Након седам година, Здрава Србија има одборнике у 17 градова и општина Србије, од локалних скупштина у Чајетини и Ужицу, до Краљева, Бајине Баште или Смедеревске Паланке, док су општински и градски одбори основани у 70 локалних средина. Након избора одржаних 2. јуна, одборници Здраве Србије ће се борити за квалитетнији живот грађана Западне Србије у Ариљу и Новој Вароши, али и у Београду, Чачку, Ваљеву, Ивањици, Обреновцу и Лазаревцу.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице