14.3 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Prva vožnja zlatiborskom gondolom u septembru 2018. godine

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, Bojana Božanić zadovoljna je poslovanjem u protekloj godini, podsećajući da su radovi na izgradnji gondole započeti krajem avgusta. Međutim, kako navodi, ciljevi koji su postavljeni do kraja godine nisu u potpunosti realizovani.

„Završili smo poslednju stanicu, što je dobro. Započeli radove na postavljanju elektro kabla, ali nismo uspeli da dobijemo dozvolu za još jednu stanicu, tako da nas to očekuje u narednoj godini. Problem i dalje stoji vezan za imovinsko pravne odnose sa državom, odnosno na parcelama u svojini Republike Srbije, gde je držalac PK Zlatibor“, navodi Božanić. Ona se nada da će se problem rešiti do kraja ove godine. Dodaje da je Opština Čajetina u svoje vlasništvo prenela deo parcele za početnu stanicu, što je, kako kaže, bez ikakvog osnova osporeno.

Partneri iz Francuske aktivnosti vezane za pregled montirane opreme na poslednjoj stanici gondole nastaviće sredinom januara 2018. godine, kada će i obići skladište opreme u Braneškom Polju. Da li je oprema za gondolu adekvatno uskladištena proverio je i nadzorni organ.

„Nisu imali nikakvih primedbi. Ona se skladišti onako kako treba, po planu i po propisima. I dalje ćemo nastaviti sa borbom vezano za imovinsko pravne „zavrzlame“ i prepreke, i očekujem da ćemo uspeti to da rešimo. Država bi to mogla vrlo brzo da reši, da se ne odugovnači ovoliko. Postoji i par predmeta koji se nalaze u sudu, vezanih za rešavanje naknade vlasnicima parcela koji nisu bili zadovoljni dobijenim naknadama koje je procenio veštak. To će, nadam se, biti rešeno do početka aprila naredne godine“, ističe direktorka gondole.

Time bi svi pravni postupci bili iscrpljeni, kaže Božanićka, nakon čega bi se „prionulo“ na radove duž cele trase sa više ekipa, i kako je planirano instalacija pusti u rad septembra 2018. godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla

Danas sunčano do 27 stepeni, posle podne naoblačenje

Oglasna Tabla

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla