2.9 C
Uzice
децембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prva osnovna proslavila 188. rođendan


Prva osnovna škola kralja Petra II je u subotu 23.12.2017. u prostorijama škole proslavila 188 godina postojanja. Direktor škole Nikola Bacetić je u svom uvodnom izlaganju podsetio prisutne na istorijat ustanove: -Od kako je u Srbiji kneza Miloša daleke 1829. postavljen Milutin Budimirović za prvog učitelja varoši Užičke a škola u koju je namešten proglašena za `državnu` u našem gradu se do danas neprekidno odvija obrazovno-vaspitni proces. Od tada je prošlo čitavih 188 godina. Potom se osvrnuo na činjenicu da je danas Prva osnovna sa 1242 učenika i 55 odeljenja najveća gradska škola.

U nastavku, Bacetić je podsetio na uspehe đaka i nastavnika u prethodnoj godini: – Naša matična škola je i ove godine upisala 5 odeljenja prvaka. U vreme kada se porodice odlučuju na manje dece i kada mladi ljudi neretko napuštaju svoj grad u potrazi za boljim životom s pravom možemo biti ponosni na tu činjenicu. Osim toga, naši učenici i nastavnici su postigli odlične rezultate na brojnim takmičenjima.

Školske vitrine krase nova odličja osvojena na gradskim, okružnim i republičkim nadmetanjima. Škola se može pohvaliti sa 15 vukovaca i nosiocima čak 49 posebnih diploma. Svi oni nastavljaju sa odličnim rezultatima i u srednjim školama sa kojima tesno sarađujemo prateći i dalje njihova postignuća. Nakon pet godina u kojima je naša škola bila ubedljivo najuspešnija na polju sporta na području Zlatiborskog okruga ove godine smo takođe napravili veliki rezultat osvojivši drugo mesto u sveukupnom plasmanu na prvenstvu OSIURS-a (Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije) 2016/17. grada Užica za osnovne škole. Informatička ekipa Prve osnovne predvođena nastavnikom Goranom Bojovićem je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz robotike koje je održano 24. juna 2017. u Beogradu, ispred novosadske i niške škole. Naša učenica Đurđija Lojanica je osvojila prvo mesto u Srbiji u izražajnom čitanju tekstova na nemačkom jeziku. Sa ponosom ističemo da je naša nastavnica fizike Vesna Dimitrijević ove godine dobila prestižno priznanje Grada Užica za postignute izuzetne rezultate u radu…

Direktor i prisutni su uživali u priredbi koju su pripremile Julija Filipović i Biljana Crnić, nastavnice srpskog jezika i književnosti i horskim izvedbama učenika koje je pripremala Jasminka Gajić, nastavnica muzičke kulture. Penzionerima i dobitnicima jubilarnih nagrada su uručene čestitke uz prigodan poklon.

Škola je povodom proslave organizovala literarni i likovni konkurs. Nagrađeni učenici na likovnom konkursu u kategoriji nižih razreda su: Marta Todorović 3/5 (1. nagrada), Lara Jovanović 4/2 (2.nagrada) i Tamara Spasojević 4/3 (3. nagrada) a u kategoriji učenika od 5-8. razreda nagrađeni su: Iva Bogićević 7/5 (1. nagrada), Nada Dejović 7/5 (2.nagrada) i Dunja Bošnjaković 8/3 (3. nagrada). Pobednici ovogodišnjeg literarnog konkursa za učenike nižih razreda su: Andrej Radović 3/6 (1. nagrada), Mia Aleksić 4/4 (2.nagrada) i Tara Ilić 4/1 (3. nagrada), a od 5-8. razreda nagrađeni su: Zorana Aćimović 8/4(1. nagrada), Aleksandra Milojković 8/4 (2. nagrada) i Jana Kurćubić 7/6 (3. nagrada). Nagrađeni učenici su pozvani da pročitaju svoje radove.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ZLATNI KIK BOKSER! Promenili su mu 12 rivala, a onda je pred našim Filipovićem pao iskusni Crnogorac!

Oglasna Tabla

Dragica, Luka i Andrej u Kini osvojili nagradu za orginalni nastup

Oglasna Tabla

Kome će najveću korist doneti Moravski koridor

Oglasna Tabla

Studenti Srbije za dečiju prazničnu radost

Oglasna Tabla

Veče novovaroških pesnika u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Meštani Sevojna pomogli turskom kamiondžiji da nastavi put zbog kazne od 22.000 evra bio zarobljen 8 dana u Srbiji

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 15. decembar

Oglasna Tabla

(VIDEO) Turbo-punk-folk-wellness-spa koncert: “Brkovi” oduševili užičku publiku

Oglasna Tabla

Pušteni iz pritvora osumnjičeni u slučaju „Prvi partizan“

Oglasna Tabla