ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

У Центру за обуку копнене војске Србије реализована је провера обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2023” којима први период обучавања траје четири месеца, саопштило је данас Министарство одбране.

Реч је о војницима рода оклопних јединица и војнополицијских специјалности, којима због специфичности и сложености војничких дужности за које се оспособљавају индивидуална обука траје месец дана дуже. Они су се у досадашњем делу војног рока оспособили за примену тактичких радњи и поступака, руковање наоружањем, средствима и војном опремом и успешно прошли проверу физичких способности.
У складу са својим специјалностима, војници су током провере практично решавали тактичке и ватрене задатке, показавши притом висок ниво усвојених знања и вештина за рад у оклопним, односно војнополицијским јединицама Војске Србије. Успешан завршетак испита оспособљености резултат је посвећености и залагања војника током обучавања и најбољи показатељ да је обука добро планирана и изведена. У наставку војнике очекује колективна обука у јединицима Војске Србије, где ће бити у прилици да надограде стечена знања и активно учествују у реализацији свакодневних задатака до завршетка служења војног рока, наводи се у саопштењу.

Политика

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА